Kappelineuvostot

Kalajoen seurakuntaan kuuluvat Himangan ja Raution kappeliseurakunnat. Molemmissa toimii kappelineuvosto. Kappelineuvostojen tehtävänä on tukea kappeliseurakuntien alueella tapahtuvaa seurakunnan toimintaa. Lisätietoja toiminnasta saa kappelineuvostojen jäseniltä. Kalajoen seurakunnan kaikki työntekijät ovat kappeliseurakunnan ja seurakuntalaisten käytössä.

Himangan kappelineuvosto 2015-2018

(henkilökohtainen varajäsen suluissa)

Kaisu Ala-Pöntiö (Liisa Lyly),
Tommi Sinko (Ville Yrjänä),
Asko Heikkilä (Pentti Pahkala),
Liisa Kinaret (Aira Hekkala),
Matti Pahkala (Leena Rautila),
Päivi Kivelä (Lek Pernu),
Satu Roukala (Tuulikki Reinikainen),
Pekka Uunila (Mika Harmaala),
Tapio Hillilä (Leena Kuusisto) ja
Marjo Anttiroiko (Hannele Pahkala).
Marianne Tuorila kirkkoneuvoston edustaja.

Toimikunnat:

Jumalanpalvelus- ja musiikkityö

Juhani Ala-Pöntiö, Seppo Kinaret, Leena Kuusisto, Emmi-Lotta Pöyhtäri ja Maria Pentinmikko.

Lapsityö

Pirjo Kyösti, Jouni Pöyhtäri, Heidi Rosbäck, Päivi Harmaala, Miia Kakko ja Sanna Oja.

Nuorisotyö

Ville Yrjänä, Sakari Pahkala, Mirja Kaattari, Riku Oja, Sofia Forslund ja Juho Liimatta.

Lähetystyö

Vuokko Peltola, Pekka Uunila, Sanna Pahkala, Tuija Siermala, Tommi Sinko ja Juhani Lindell.

Diakoniatyö

Maija Uusitalo (Hillilä), Maarit Luikku (Torvenkylä), Sinikka Tilus (Kirkonkylä), Sanna Pöyhtäri (Kirkonkylä), Tuula Ojamäki (Ainali) ja Soili Pernu (Pahkala-Pernu).

Aikuis- ja perhetyö

Anne Heikkilä, Asko Heikkilä, Johannes Liimatta, Alli Pernu, Heli Hanhineva ja Olli Lohi.

Himangan seurakunta muuttui vuoden 2010 alusta kuntaliitoksen jälkeen Kalajoen kappeliseurakunnaksi.

Raution kappelineuvosto 2015-2018

(henkilökohtainen varajäsen suluissa)

Kristoffer Keskisipilä (Maija Okkonen),
Katariina Yliverronen (Tenho Perttula),
Merja Tuura (Kaarina Niva),
Ari Rautakoski (Kaija Ainasoja) ja
Leena Aittamaa (Timo Rautakoski).
Leeni Rautakoski kirkkoneuvoston edustaja.

Kuntaliitoksen yhteydessä Kalajoen ja Raution seurakunnat muodostivat vuonna 1973 täydellisessä yhteistaloudessa toimivan seurakuntayhtymän. Tämä tarkoitti yhteenliittymää, jossa talous hoidetaan yhdessä, mutta seurakunnat toimivat itsenäisinä seurakuntina.

Vuonna 2002 Raution kirkkoherran viran avauduttua alkoi prosessi, jonka seurauksena Kalajoen seurakuntayhtymä purettiin ja seurakunnat liitettiin yhteen vuoden 2006 alusta. Ensimmäisen toimintavuotensa aikana uusi seurakunta päätti perustaa Raution kappeliseurakunnan, joka aloitti toimintansa vuoden 2007 alusta.