Aikuisille

Aikuistyön toiminnan tavoitteena on kohdata työikäisiä seurakuntalaisia sekä luoda toimintaa, johon aikuinen seurakuntalainen voi osallistua tai halutessaan toteuttaa yhteistä pappeutta palvelutehtävissä.

Painopistealueet:
Toiminta, jossa aikuinen voi kokea seurakuntayhteyttä osallistujana tai palvella lahjojensa mukaisissa tehtävissä.

Toimintamuodot:
Työpaikka- ja yrityskäynnit, Raamattu- ja rukouspiirit, uskon kysymyksiä käsittelevät luento- ja keskusteluillat, sielunhoitopalvelu, lapsiperheille ja pariskunnille suunnattu toiminta.

Kappalainen Suvi Lehtimäki Kalajoen kirkossa
Kappalainen Suvi Lehtimäki Kalajoen kirkossa, kuva Eveliina Pylväs

Toimintaa perheille ja pariskunnille

Toimikuntamme ideoi ja toteuttaa tapahtumia ja säännöllistä toimintaa lapsiperheille ja pariskunnille. Onko sinulla ideoita toimintamme suhteen? Jos on, kerro siitä meille tai tule mukaan! Toimintamme kerää runsaasti osallistujia erilaisiin tapahtumiin mm. kynttiläillallisten ja Perheen Olohuoneen merkeissä. Tule osallistumaan tai toimimaan!

Muuta toimintaa

- Kirkko auki rukousta varten maanantai-iltaisin klo 18-19.
- Jumala kuulee -rukousillat kirkossa kerran kuussa maanantaisin, tarkemmat ajat kirkollisissa.
- Raamatun lukupiiri.
- Hengellisen kaunokirjallisuuden lukupiiri Kalajoen kirjastossa.
- Raamattukoulu.
- Työikäisten sähly Arteman salissa kun tarpeeksi tulijoita on tiistaisin klo 19-20.30 (Jarmo Ketonen  044 540 2894).
- Tuomayhteisö: Tuomasmessu pidetään 2-4 kertaa vuodessa. Messu sisältää samat elementit kuin tavallinen messu; synnintunnustus, synninpäästö, Raamatun tekstit, puhe ja Herran Pyhä Ehtoollinen. Kirkossa on messun aikana useita pieniä sivualttareita, joiden äärellä voi hiljentyä ja laatia oman rukouspyynnön, joka esirukousosiossa luetaan. Tuomasmessussa käytetään virsikirjan sijasta Uusia messulauluja, joiden reippaisiin säveliin kuoron ja bändin johdolla on helppo yhtyä.

- Kuoro- ja bändiharkat kirkossa ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa (Cake Erkkilä  044 369 8523).
Tuomasmessun muu talkooporukka kokoontuu erikseen ennen messua. Tehtäviä: alttaripöytien teko, rukouspalvelu, tekstinluku, teetarjoiluvastuu, olemme yhteydessä sinuun sitten kun kokoonnumme! Jätä yhteystietosi: Annika Heikkilä puh. 044 2661 801.

Tapahtumien tarkemmista ajankohdista ilmoitamme kirkollisissa ilmoituksissa. Toivomme, että löydät näistä sopivan paikan ja ajan uskonelämäsi hoitamista ja seurakuntayhteyden ylläpitoa varten! Tervetuloa!

Ehtoollisopetus lapsille

Mietitkö, voiko lapsesi osallistua kanssasi Herran Pyhälle Ehtoolliselle? Lapsi voi osallistua, mikäli hän on aikuisen huoltajan seurassa ja on saanut ehtoollisopetuksen. Perheissä mietitään usein, osataanko ehtoollisopetusta antaa oikein. Seurakunta auttaa tässä. Perhetyön pappi Suvi Lehtimäki käy pyydettäessä antamassa ehtoollisopetuksen kodissa, jonne voidaan koota lapsia useastakin eri perheestä. Silloin kaikille pidetään yhteinen ehtoollispyhäkoulu, jossa myös vanhemmat voivat olla mukana. Tämän opetuksen jälkeen lapsi voi osallistua ehtoolliselle. Silloinkin luonnollisesti aikuisen huoltajan seurassa, ja opetuksen jälkeenkin huoltajalta ehtoollistilanteessa aina erikseen kysytään, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet.