Lähetys

Lähetystyön tavoitteena on uusien kristittyjen ja uusien seurakuntien syntyminen. Sitä varten tarvitaan julistustyötä, kristillistä kasvatusta ja kristittyjen kouluttamista. Lähetystyötä toteutetaan kokonaisvaltaisesti niin, että ihmisten elämäntilanteet otetaan huomioon, ja niihin vastataan tarpeiden mukaisesti. Lähetyksen sanoma on viesti Jumalan rakkaudesta.

Kirkko toteuttaa kansanvälistä vastuuta kolmella eri tavalla: julistamalla eli kertomalla kristillisestä uskosta ja toiminnasta sekä auttamalla ja pyrkimällä vaikuttamaan. Auttaminen ilmenee yksilöiden ja yhteisöjen tukemisena, vaikuttaminen hädän syihin paneutumisena ja niiden poistamisena. Kirkkomme erityisenä osaamisena on ollut niiden etsiminen, jotka eivät vielä ole kuulleet sanomaa rakastavasta Jumalasta. Lähetystyöhön sisältyy myös merkittävää avustus- ja kehitysaputyötä.

"Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21)

Lähetystyötä voi jokainen tehdä omalta paikaltaan. Kirkko tarvitsee paitsi lähtijöitä, myös niitä, jotka ovat lähettämässä. Taloudellinen apu on tietysti tärkeää, mutta aivan yhtä tärkeää on esirukous ja muunlainen tuki. Seurakunnan lähetystyö on kanava, jonka avulla yksityinen ihminen voi konkreettisesti auttaa kaukaista lähimmäistään. Lähetystyön kautta annettu apu menee perille sinne, jossa ihmisen avuntarve on suurin ja jonne suurin osa ihmisistä toivoo avun juuri menevän.

Lähetystoimintaa

Kalajoella

Lähetyskahvila Malmbergin tupa Jokelan pappilan pihapiirissä.
Kahvila on avoinna:
heinäkuussa ma-pe klo 12-15, su klo 11-15
elokuussa ke ja pe klo 12-15, su klo 11-15.

Lähetyspiiri Päiväpakanat kokoontuu joka toinen torstai Kalajoen seurakuntakodilla klo 12.

Käsityökahvila Jokelan pappilan kellarissa joka toinen maanantai klo 12.

Himangalla

Lähetyskökkä Himangalla seurakuntakodissa joka toinen maanantai klo 12.

Rautiossa

Lähetyskahvila Juttutupa Rautiossa, Rautiontie 1715.
Avoinna ympäri vuoden ma-ti, to klo 18-20, la klo 11-13, su klo 12-14. Keskiviikkoisin ja perjantaisin suljettu.

Käsityökahvila Juttutuvalla joka toinen keskiviikko klo 12

- - -

Käsityökahvilat ja lähetyskökkä ovat yhteentulemisen paikkoja, joissa voi piipahtaa kahvilla tai viipyä pidempään, käsityöitä saa tehdä, joko omaa tai lähetystyölle. Materiaalia ja helppoja vinkkejä löytyy paikan päältä. Pääsääntöisesti lähetyssihteeri on mukana. Ei vaadi sitoutumista.

Vuoden mittaan järjestetään myyjäisiä, lounaita, arpajaisia ja muita lähetystempauksia. Ajankohtaiset tiedot löydät viikottain julkaistavista kirkollisista ilmoituksista.

Tervetuloa mukaan!

Lähetyskynttelikkö Himangan kirkossa