Kalajoen seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

SEKL (Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys)

Perhe Etu-Aasiassa

SLS (Suomen Lähetysseura)

Pia ja Mikko Pyhtilä perheineen/Tansania (koko seurakunta) Lähettikirje

Pyhtilät työskentelevät Tansanian ev. lut. kirkon ELVD lähetystyö -hankkeessa, Mikko lähetys- ja evankeliointityön koordinaattorina ja Pia suunnittelu- ja kehittämisosastolla kummikoordinaattorina. Heidän toinen työkautensa alkoi huhtikuussa 2010 ja jatkuu vuoteen 2016. Molemmat ovat kotoisin Raahesta. Mikko on nuorisotyönohjaajan opintojen lisäksi opiskellut lähetys- ja kansainvälistä diakoniaa. Hän on mukana kehittämässä Tansaniassa nuorisotyötä kouluttaen työntekijöitä ja vapaaehtoisia koko hiippakunnan alueella.  Hän harrastaa kalastusta ja kalastusvälineiden valmistusta, musiikkia, kirjallisuutta ja partiota. Ympäristö- ja ihmisoikeusasiat ovat tärkeitä molemmille. Pia on sosionomi. Kummiohjelmassa huolehditaan köyhimpien ja vaarallisimmissa olosuhteissa elävien lasten perusterveydenhuollosta ja peruskoulutuksesta. Koko perhe on innostunut ”do it” ajattelusta - jos tarvitsee jotakin, kokeile ensin saatko tehtyä sitä jostain vanhasta materiaalista kotona. Pia harrastaa käsitöitä ja liikuntaa, järjestötyötä ja kirjallisuutta ja on kiinnostunut taiteesta. Koko perhe on innostunut oman ruuan tuottamisesta ja pienviljelystä.

SLEY (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys)

Hanna Penttinen/Japani (Lähettikirje)

Työ Keniassa (Himanka)

SPS (Suomen Pipliaseura)