Tule vapaaehtoiseksi!

Kalajoen seurakunnalla on tarjolla erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joihin voi ilmoittautua mukaan. Vaihtoehtoisesti voit kertoa oman uuden ideasi vapaaehtoistoiminnasta työntekijälle.

Avustajia jumalanpalvelusmusiikkiin

Kalajoelle p. 044 7229 004/Heidi, Himangalle p. 044 7229 005/Annika, Rautioon p. 044 7229 041/Eveliina.

Päivystäjiä nuorten avoimiin oviin

Kalajoen seurakuntakodille lauantaisin klo 18-21. Ota yhteyttä Annika, p. 044 7229 009.

Kerhonohjaajia varhaisnuorten kerhoihin

Koko seurakunnan alueelle. Kerhonohjaaja on rippikoulun käynyt henkilö. Yleensä yksi kerho kokoontuu kerran viikossa 1-2h. Kerho voi olla koko syys/kevätkauden jatkuva tai vain esim. 5 kertaa kokoontuva. Ota yhteyttä ja kerro mikä on sinun erityisosaamisesi ja mahdollisuutesi kerhonohjaamiseen Tanja, p. 044 7229 007/ tanja.vahaoja@evl.fi.

Avustajia Donkkis by night tai Siipijengi-iltoihin

Himangalle ja Kalajoelle varhaisnuorten toimintailtaan. Mahdollisuus avustaa keittiöllä, toimintapisteissä, opetustuokiossa, nukketeatterissa ja hartaudessa. Halutessaan saa itse olla suunnittelemassa illan toimintaa. Illat kerran kuukaudessa perjantaisin klo 16 alkaa tilan valmiiksi laittaminen ja itse ohjelmaosuus on klo 17-19. Ota yhteyttä Tanja, p. 044 7229 007/ tanja.vahaoja@evl.fi.

Moottoripajaohjaajia Tyngälle

Tarvetta olisi mopon ja auton moottoreista ymmärtäville henkilöille. Tyngällä on arkipäivisin ja -iltaisin mahdollisuus ohjata moottoripajaa. Ryhmät ovat pieniä ja toiminta on toisaalta ennaltaehkäisevää ja toisaalta korjaavaa riippuen ryhmäläisistä. Ota yhteyttä Tanja, p. 044 7229 007/ tanja.vahaoja@evl.fi.

Sinun ideasi;)

Minkälaisen jutun haluaisit toteuttaa seurakunnan varhaisnuoriso- tai erityisnuorisotyössä? Kerro ideasi ja mietitään yhdessä, kuinka saada se mahdolliseksi. Ota yhteyttä Tanja, p. 044 7229 007 /

tanja.vahaoja@evl.fi.

Kalajoen seurakunnan vapaaehtoisia vapaaehtoisjuhlassa joulukuussa 2015

Aikuis- ja perhetyö

Aikuis- ja perhetyön toimikunta suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia ja säännöllistä toimintaa perheille ja työikäisille aikuisille. Voit olla mukana tapahtumien  rakentamisessa, tarjoilun järjestämisessä ja kutsumalla ihmisiä mukaan.
Ota yhteyttä Suviin, puh. 044 7229 002.

Tuomasyhteisö

Osaatko laulaa? Sopiiko soittaminen? Syyhyääkö sormesi tehdä jotain kaunista?
Tule vapaaehtoistyöntekijäksi seurakunnan tuomasyhteisöön! Järjestämme tuomasmessun n. 4 kertaa vuodessa Kalajoen kirkossa, mutta tuomasbändi ja -kuoro harjoittelevat useammin. Messussa on samat elementit kuin tavallisessa sunnuntaipäivän messussa, mutta reippaiden ja rytmikkäiden tuomaslaulujen säestyksellä. Messuissa on kirkkoon sijoitettu 4-5- pientä sivualttaria, jotka yhteisöläiset sommittelevat itse haluamistaan materiaaleista mieleistensä teemojen mukaisesti. Mielikuvitusta saa käyttää vapaasti.
Tuomasmessussa voit myös olla tekstinlukijana, rukousvastaavana, pyhäkoulun pitäjänä, kutsukirjeiden monistajana ja jakajana ja teetarjoilusta vastaavana. Kaikkeen annetaan hyvät ohjeet. Mitään ei tarvitse tehdä yksin eikä ilman ohjeita.
Ota yhteyttä Suviin, puh, 044 7229 002, bändimestari Cakeen, puh. 044 369 8523 tai kuorovastaava Annikaan puh. 044 2661 801.

Satamakirkkoon

Saat tutustua vieraisiin kulttuureihin ja tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa - eikä sinun tarvitse lähteä ulkomaille. Kalajoen Satamassa toimii seurakunnan ylläpitämä Satamakirkko, jossa vapaaehtoistyöntekijät kohtaavat merenkulkijoita heidän arjessaan. Kirkossa on kahvio, kioski, musiikkilaitteet, biljardi, lukunurkkaus, kappeli ja netti. Tarvitsemme monenlaisia osaajia. Tärkeintä on kuitenkin että sinulla on kutsumus työhön ja valmius kohdata ihmisiä. Kohtalainen englannin kielen taito on tarpeellinen. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu kioskimyynti, kahvinkeitto, kirkon esittely sekä laivakäynnit, joissa tehdään kirkkoa tutuksi merenkulkijoille. Työ on ennen kaikkea arjen lähimmäisyyttä.
Ota yhteyttä Kalajoen kirkkoherranvirastoon kalajoki.seurakunta@evl.fi

Lähetystyöhön

Lähetystyö ei toteudu ilman vapaaehtoisia. Kaikenlaisia taitajia tarvitaan, myös heitä, jotka ovat kädet ristissä. Paikkoja on auki seuraavasti: Raution Juttutupatyöntekijöitä, Malmbergin tuvan kahvilan pitäjiä, Plassin markkinoille lättykahvien myyjiä, lounaiden ja myyjäisten valmistelutöihin, munkkien leipomiseen ja paistamiseen, käsityökahviloihin yhteiseen iloon. Ota yhteyttä Anna-Maijaan p. 044 7229 023.