Itsenäisyyspäivänä juhlamessu kaikissa Kalajoen kirkoissa

20.10.2017 12.42

Itsenäisyyspäivänä juhlamessu kaikissa Kalajoen kirkoissa

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti järjestää Suomi 100 vuotta -juhlamessun itsenäisyyspäivänä klo 10 kaikissa kolmessa kirkossa, Himangalla, Rautiossa ja Kalajoella. Messun jälkeen on kunniakäynti sankarihaudoilla lippuvartioineen. Seurakunta tarjoaa juhlapäivän kunniaksi lounaan Himangan ja Kalajoen seurakuntakodilla. Tarjolla on lohikeittoa ja täytekakkukahvit.

Kirkkoneuvosto päätti pitää Raution kirkon lämmityksen päällä koko talvikauden 2017-2018. Osa seurakunnan työntekijöistä on herkistynyt Raution seurakuntakodin sisäilmaongelmille. Kirkon käyttö myös talviaikana helpottaa henkilöstön tilannetta.

Himangan ja Kalajoen kirkkojen kameravalvonta päätettiin tarjousvertailun jälkeen liittää Keski-Pohjanmaan IT-aluekeskuksen kameravalvonnan puitesopimukseen. Kalajoen vaivaisukko päätettiin antaa korjattavaksi aikaisemminkin ukkoa korjanneelle Tuomo Hautamäelle. Vaivaisukon korjaus menee esinevahinkona kirkkorakennuksen vakuutuksesta. Himangan päätehakkuu annettiin tarjousten perusteella Junnikkala Oy:lle ja Kalajoen Etelänkylän harvennushakkuu Metsäliitto Osuuskunnalle. Neuvosto hyväksyi myös Rautio Toolsin tarjouksen päältäajettavan ruohonleikkurin ostosta Himangan kappeliseurakuntaan.

Kirkkoneuvosto aloitti ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelman käsittelemisen hyväksymällä henkilöstön kehittämissuunnitelman ja talousarvioavustukset lähetystyölle, kuorotoiminnalle, partiotoiminnalle ja diakonialle. Lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun osuus avustuksista on 41.720 euroa.