Suomi100-konsertit 5.12.

29.11.2017 09.58

Kalajoen seurakunta juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyden juhlaa kirkkokonserteilla. Juhlakonsertit soivat Kalajoen, Raution ja Himangan kirkoissa itsenäisyyspäivän aattoiltana 5.12. klo 19. Konserteissa on mukana useita kuoroja, soitinryhmiä, solisteja ja kanttoreita. Yhteistyötä on tehty mm. Ylivieskan seudun musiikkiopiston ja Kalajoen kansalaisopiston kanssa.

Kalajoen kirkossa esiintyvät Fermaatti, Chorus Vallis ja Soilat-kuoro Soili Aution johdolla, Minna-Liisa Kaattari (säestys), Kalajoen Kirkkokuoro ja Mieskuoro, Heidi Huhtala (kuoronjohto ja urut), Ylivieskan seudun musiikkiopiston viuluryhmä Soile Tikan johdolla, vaskiryhmä Markus Seppälän johdolla ja pianistit Judith Petykoin johdolla. Tervehdyssanat esittää kirkkoherra Kari Lauri.

Raution kirkossa esiintyvät Poikakuoro, Solina kuoro, Raution mieskuoro, Projektikuoro, Ari Sihvonen (saha), Rauno Kotiaho (kuoronohto ja trumpetti), Iiris Rautiola (urut), Jasmin ja Linda Rantala ( piano ja huilu), Mila Rautakoski (huilu), Annukka Palola (kuoronjohto ja laulu). Tervehdyssanat esittää Alpo Murtoniemi.

Himangan kirkossa esiintyvät Kirkkokuoro, Päiväkuoro, Annika Kuntsi, Jari Saarenpää (haitari) ja Raumankarin koululaisia. Tervehdyssanat esttää kappalainen Eija Seppä.

Juhlakonserttien ohjelmatuotto menee seurakunnan uusien virsikirjojen hankkimiseen.