Evankeliumijuhlat näkyvät Kalajoen seurakunnan tulevassa vuodessa

4.12.2017 14.02

Ensi kesänä vietetään ensimmäistä kertaa valtakunnallisia hengellisiä kesäjuhlia Kalajoen  Hiekkasärkillä. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen evankeliumijuhlille Event Park Areenalle odotetaan 28.6.-1.7. väliseksi viikonlopuksi tuhansia juhlavieraita. Kalajoen seurakunnalle juhlat ovat tulevan toimintavuoden merkittävin yksittäinen haaste, sillä seurakunta on mukana juhlien järjestelyissä.

Ylijäämällä rahoitetaan kirkon peruskorjausta

Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi 184.236 euroa ylijäämäisen talousarvion vuodelle 2018. Verotuloja arvioidaan kertyvän 2.585.000 euroa ja vuosikatetta jäävän 433.965 euroa. Ylijäämää on kertynyt jo vuoden 2015 tilinpäätöksestä alkaen ja sillä on tarkoitus osaltaan rahoittaa mittavaa kirkon peruskorjausta. Talousarvio on laadittu jälleen kerran nollalinjalla, ainoastaan palkoissa on huomioitu 1 % korotus. 320.000 euron investointimenot sisältävät ensi vuonna kirkon peruskorjauksen jatkosuunnittelun ja Vuorenkallion hautausmaan kuusiaidan uusimisen. Kirkon peruskorjauksen 2. ja 3. vaihe suoritetaan vuosina 2019 ja 2020.  Tätä mittavaa peruskorjausta varten kirkollisveroprosentti on nostettu 1,75 %:in 1,60:stä.

Ei seurakuntayhtymälle

Kirkkovaltuusto hyväksyi lausunnon rovastikuntastrategian selvitystyöstä. Valtuusto ei näe perusteltuna seurakuntayhtymän perustamista, mutta sitoutuu selvitykseen yhteisestä taloushallinnosta sekä keskusrekisteristä Kokkolan tai Oulun kanssa. Myös yhteisten leirikeskusten käytöstä ollaan kiinnostuneita.