Kalajoen seurakunnalla ylijäämäinen juhlavuosi

22.3.2018 15.28

Kalajoen seurakunnalla ylijäämäinen juhlavuosi

Kalajoen seurakunnan vuotta 2017 sävyttivät reformaation 500- ja maamme 100-vuotisjuhla sekä kirkon peruskorjauksen ensimmäinen vaihe.

Helatorstaina juhlittiin reformaation kevätjuhlaa istuttamalla omenapuita ja laatimalla ajankohtaisia teesejä Himangan, Kalajoen ja Raution kirkoilla. Toisen kerran reformaatio juhlittiin syksyllä uskonpuhdistuksen muistopäivänä. Kalajoen kirkossa vietettiin messu vanhalla jumalanpalveluskaavalla, jonka jälkeen seurakuntakodilla järjestettiin seminaari tulevaisuuden kirkosta. Reformaatio oli esillä myös näyttävästi seurakunnan Facebook-sivuilla, Instagram’ssa ja seurakunnan omilla kotisivuilla. Edelleen aihetta käsiteltiin musiikkityön tapahtumissa ja monissa muissa seurakunnan kokoontumisissa.

Itsenäisen maamme 100 vuotisjuhlinta huipentui joulukuun alkuun. Suomi 100-juhlakonsertit kokosivat väkeä laajalti kaikkiin kirkkoihimme samaan aikaan. Seuraavana päivänä juhlamessut kokosivat väkeä jumalanpalveluksiin runsaasti. Yhteistä itsenäisyyspäiväjuhlaa vietettiin Merenojan salissa.

Kalajoen kirkon peruskorjauksen ensimmäinen vaihe, pohjoisen tuulieteisen korjaus, toteutui hyvin ja pysyi kustannusarviossa. Korjauksesta saatiin kokemusta tulevia vaiheita varten.

Toimintakertomuksen lisäksi kirkkoneuvosto hyväksyi ja allekirjoitti koko viime vuoden tasekirjan kirkkovaltuustolle vahvistettavaksi. Poistojen vähentämisen jälkeen tilikauden tulos on 234.416 euroa ylijäämäinen. Seurakunnan taloudellinen tilanne kohentui hieman edellisestä vuodesta. Maksuvalmius oli vuoden lopussa 148 päivää.

Jokelan pappilan joenpuoleisen seinän maalaus annettiin tarjousten perusteella RoseRakennus Oy:lle. Raution hautausmaan maa-aines päätettiin vaihtaa jatkossa kaivettavien hautojen yhteydessä Rannikon Vihertyön toimesta. Kalajoen seurakunnan tietosuojan yhdyshenkilöksi valittiin Riika Nevanperä.