Kalajoen seurakunnan kesässä monipuolinen musiikkitarjonta

7.6.2018 14.55

Kalajoen seurakunnan kesässä monipuolinen musiikkitarjonta

Kalajoen seurakunnan järjestämällä musiikkisarjalla on pitkä perinne. Alkujaan pienimuotoisesti liikkeelle lähtenyt musiikkihartaus Vuorenkallion kappelissa on laajentunut kesän kattavaksi tapahtumaksi tavoittaen suuren joukon ihmisiä. Musiikkihetket soivat Kalajoen kirkossa keskiviikko-iltaisin klo 19.

Musiikkisarja alkoi kesäkuun ensimmäisellä viikolla Suvivirsi -yhteislaulutilaisuudella Kalajoen seurakuntakodissa. Kesäkuun puolessa välissä kesäillan musiikissa esiintyy Soilat -kuoro Soili Aution johdolla. Juhannusviikolla esiintyy Iktys-kvartetti Veli Ainalin johdolla. Kesäkuun viimeisenä torstaina on Evankeliumijuhlien aloitusseurat ja viikkomessu Kalajoen kirkossa, jonka toimittavat Kari Lauri ja Tom Säilä. Musiikissa avustaa Räyringin Sleyn- osastonkuoro Riitta Kaariniemen johdolla.

Heinäkuun ensimmäisen viikon musiikki-illassa esiintyvät Kalajokiset laulajat Emma ja Pia Räihälä, säestäjänään Kirsi Anias. Heinäkuun toisella viikolla musisoivat Kalajokinen Ikäheimon perhe. Mukana ovat Iitumari, Annuliina, Ulla-Maija ja Ilpo. Seuraavalla viikolla on vuorossa kuoromusiikkia Ruskakööriltä Risto Ainalin johdolla. Kalajoen kristillisen kansanopiston laulukurssin oppilaat ja opettajat ovat monien vuosien ajan esiintyneet musiikkisarjassa. Laulukurssilaiset laulavat heinäkuun viimeisellä viikolla Kalajoen kirkossa.

Elokuun ensimmäisellä viikolla Kalajoella järjestetään Camus Calla- Monimusiikkia meren äärellä -tapahtuma. 1.8 Kirkkokonsertissa esiintyvät Sarah Nicolls (piano, urut, muut kosketinsoittimet), Janos Bali (nokkahuilu, elektroniset soittimet, äänisorvi), Yuko Takeda (näyttelijä), Timo Kinnunen (harmonikka). Toisella viikolla esiintyvät Kalajoelta syntysin oleva Daisy Öster, laulu ja Sami Alanko, urut. Kesämusiikkisarjan päättää Fermaatti nuorisokuoro Soili Aution johdolla.

Raution kirkossa järjestetään Rautio-viikolla kolme musiikkitilaisuutta. Keskiviikkona 4.7 esiintyvät Mari Liukkonen, laulu ja Solina. Perjantaina 6.7 on Leonard Typpön lauluilta. Ohjelmassa on yhteislaulua ja poika-mieskuorolaulua. Iltakahvit tarjotaan Suojarinteellä. Sunnuntaina on lasten kauneimmat hengelliset laulut.

Himangan kirkossa esiintyy 8.7 Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi.