Diakoniavastaanotto

Varaa oma vastaanottoaika kirkkoherranvirastosta p.08-4640 530 ma-ke tai pe klo 9-14. Vastaanotolle voi tulla keskustelemaan, pyytämään esirukousta tai pientä taloudellista apua.

Eu-ruokajako,kuivaelintarvikkeita: vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, lihapurkkeja, hernekeittoa, puuroa,mysliä, maitojauhetta ja pastaa jaetaan keväisin ja syksyisin, kun erät ovat saapuneet, mukana vapaaehtoisia ruoan jakajia. Ruoka-avun jako Himangan ja Raution seurakuntakodilla sekä Jokelan pappilassa. Eu-ruokaa tulee taas keväällä.

Kerhotyö 

Eläkeläisille
Kalajoen ystäväkerho on tarkoitettu eläkeläisille, leskeksi jääneille ja kaikille juttuseuraa kaipaaville. Ystäväkerho kokoontuu seurakuntakodilla Iktys-salissa kerran kuukaudessa tiistaina klo 12-14. Ohjelmassa aluksi ruoka, hartaus, virikkeitä tai luento jostain aiheesta. Kerhoon mahtuu hyvin mukaan myös uusia juuri eläkkeelle jääneitä. 

Himangan eläkeläisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 11-13. Aloitamme ruokailulla ja jatkamme yhteistä ohjelmaa ja pidämme hartauden. Lopuksi arpajaiset.

Raution varttuneen väen kerho kokoontuu kerran kuussa seurakuntakodilla.

 

Muut ryhmät
Neurokerho on tarkoitettu neurologisia sairauksia sairastaville  (esim.parkinssontauti, aivohalvaus, dementia, dystonia)  ja heidän läheisilleen. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden toinen  tiistai klo 12-14 seurakuntakodilla Iktys-salissa. Kerhossa on aluksi pöytiin katetut kahvit, hartaus, luento tai virike ohjelmaa.

 

Hyvän mielen kahvit  on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille,sairaseläkeläisille, työttömille ja aikuisille, jotka kaipaavat juttuseuraa. Kerho kokoontuu syksyisin ja keväisin viikottain  tiistaisin klo 9.30-11 seurakunnan nuorisotila Artoksessa. Ohjelmassa kahvit, hartaus, bingon peluuta, pelejä, visoja, korttiaskarteluja,retkiä, makkaranpaistoa. ym mukavaa yhdessä oloa. 


Näkökerho kokoontuu kerran kuussa maanantaisin, kuukauden viimeinen maanantai klo 12-14 seurakuntakodilla nuorisotila Artoksessa. Kerhon päävetäjänä Else Suni. Kerhossa esim. kahvit, hartaus, virikeohjelmaa, pieniä retkiä, kerhokyläilyjä. Lisätietoja Else Suni p.040-5528878.

Kehitysvammaisten kerho Himangalla kerran kuussa keskiviikkona klo 17-18

 

Muuta toimintaa

Kehitysvammaisille on jouluisin joulujuhla kirkossa sekä osallistumme rovastikunnalliseen kirkkopyhään yhteisellä linja-autoretkellä keväisin. Seurakunnan työntekijät käyvät Maakarissa ja Puistolassa pitämässä hartauksia. Rippikouluikäisille keva-nuorille pidämme kesäkuulla juhannuksen jälkeen rovastikunnallisen rippikoululeirin.  Nuorten keva-rippikouluasioissa ja lasten sururyhmän terpeessa ottakaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Osallistumme myös rovastikunnalliseen toimintaan leiri- ja retkipäiville mm. päihdetyön, mielenterveystyön ja vammaistyön puitteissa.


Mukavissa yhteistyön merkeissä.  lisätietoja voi rohkeasti kysellä kerhoista ja toiminnasta

Diakonissa Ulla Ketonen p. 044 7229 006 /ulla.ketonen@evl.fi
Diakoni Maria Paananen p. 044 7229 026 /maria.paananen@evl.fi

Diakonissa-lähetyssihteeri Heli Heikkilä p. 044 7229 023

Diakonian  ja Palvelevan Puhelimen vastuupappi Suvi Lehtimäki p. 044 7229 002 /suvi.lehtimaki@evl.fi