Soilat kesäillan musiikkitapahtumassa Kalajoen kirkossa

2024 km

Kalajoen kirkko

Kalajoen seurakunta on vuosien ajan järjestänyt suosittuja kesäillan musiikkihetkiä Kalajoen kirkoissa tai kappelissa. Keskiviikkona 12.6. esiintyy Kalajoen kirkossa Soili Aution johtama Soilat-kuoro.
Kuoro toimii kansalaisopiston opintopiirinä ja on vuosien ajan tehnyt myös yhteistyötä Kala-joen seurakunnan kanssa. Ensimmäisen kerran Soilat esiintyi musiikkihetkessä vuonna 2012. Vuodesta 2015 kuoro on esiintynyt vuosittain, lukuun ottamatta koronavuosia 2020 ja 2921.
Jaakko Löytty ja Pekka Simojoki ovat ehkä maamme tuotteliaimpia gospel-säveltäjiä. Heidän sävellyksiään on sisältynyt Soilat-kuoron ohjelmistoon usein, niin myös tänä kesänä. Konsertin alkulauluna kuullaan Jaakko Löytyn säveltämä ja sanoittama Toisiamme siunaten, joka on 1.osa Laulu yhteisestä leivästä-messusta.
Aloituslaulun jälkeen kuoro esittää perinteisempiä kansanlauluja sekä mm. Kreeta Haapasalon tutun Kanteleeni. Laulujen myötä ajatus siirtyy heräävään kevääseen, luontoon, lintujen lau-luun ja kukoistavaan kesään.
Konsertissa kuullaan kuoron omien solistien lisäksi naislaulajista koottua lauluryhmää, Soima-reita, sekä miesten ryhmää, Soimanneja.
Illan päätteeksi kuoro esittää vielä yhden kauneimmista kesän lauluista Kesäpäivä Kangasalla. Kuoroa säestää Minna-Liisa Kaattari.

Klo 18 Kesäillan musiikkia Kalajoen kirkossa, Soilat-kuoro Soili Aution johdolla, Minna-Liisa Kaattari, säestys, vapaaehtoinen ohjelmamaksu seurakunnan musiikkityön hyväksi.
  • Musiikki Musiikki

Kalajoen alueseurakunta