Kalajoen seurakunnan kesässä monipuolinen musiikkitarjonta

30.5.2022 18.21

Kalajoen seurakunnan järjestämällä musiikkisarjalla on pitkä perinne. Alkujaan pienimuotoisesti liikkeelle lähtenyt musiikkihartaus Vuorenkallion kappelissa on laajentunut kesän kattavaksi tapahtumaksi. Kesäillan musiikkihetket soivat pääsääntöisesti keskiviikkoiltaisin Kalajoen kirkossa.  Raution kirkossa on kaksi musiikki-iltaa Rautio-viikolla ja elokuun ensimmäisellä viikolla kesäillan musiikki soi Himangan kirkossa.

Musiikkisarjan aloittaa kesäkuun toisella viikolla Chorus Vallis -kuoro Soili Aution johdolla. Säestäjänä toimii Minna-Liisa Kaattari. Kesäkuun puolessa välissä kesäillan musiikissa esiintyy Iktys-kvartetti Veli Ainalin johdolla. Kvartetissa laulavat Annukka Palola, Mirja Taari, Kauko Erkkilä ja Veli Ainali. Juhannusviikolla ohjelmassa on yhteislaulutilaisuus Vuorenkallion kappelissa. Illan säestäjinä toimivat Soili Autio (piano) ja Lasse Kautto (urut). Soilat kuoron miehet laulavat ja iltahartauden pitää Heli Heikkilä. Kesäkuun viimeisenä keskiviikko iltana Kalajoen kirkossa esiintyvät laulajat Emma Räihälä, Pia Räihälä ja Kirsi Koivisto. Heitä säestää Minna Niinimaa.

Rautio-viikkoa vietetään 4.–10.7. Raution kirkossa järjestetään kaksi musiikkitilaisuutta: perjantai-iltana on Leonard Typön laulu ja virsi-ilta ja lauantai-illan kirkkokonsertissa esiintyvät mezzosopraano Laura Mäkitalo ja pianisti Risto Lauriala. Heinäkuun puolessa välissä Kalajoen kirkossa musisoivat Annukka Palola (laulu), Tiina-Liisa Typpö (sello) ja Sanna Polso (urut ja piano). Kalajoen kristillisen kansanopiston laulukurssin oppilaat ja opettajat ovat monien vuosien ajan esiintyneet musiikkisarjassa. Tämän vuoden konsertti 20.7 on osa laulukurssin 30-vuotisjuhlaa. Heinäkuun viimeisellä viikolla esiintyvät pianisti Jouni Somero ja runonlausuja Raija Kilpeläinen-Somero.

Elokuun ensimmäisen viikon kesäillan musiikki soi Himangan kirkossa. Esiintymässä on Soilat-kuoro Soili Aution johdolla. Seuraavan viikon kesäillan musiikissa Kalajoen kirkossa laulavat ART-musiikkikoulun yksinlaulajat Ritva-Anneli Pahkala-Töllin johdolla. Kesämusiikkisarja päättyy 17.8. Esiintymässä ovat Esa Rahja (laulu), Heikki Saukko (laulu), sekä Heidi Huhtala ja Lasse Kautto (piano ja urut).