Kalajoen kirkkoneuvosto esittää Iina Rahkolaa seurakuntapastorin virkaan

Iina R.jpg

Iina Rahkola saarnaamassa Kalajoen kirkon sanajumalanpalveluksessa 30.11.2022 (kuva jumalanpalveluksen striimitallenne)

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esittää Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille, että pastori Iina Rahkolalle annetaan virkamääräys Kalajoen seurakunnan seurakuntapastorin virkaan 1.1.2023 alkaen toistaiseksi. Virkaa haki kaksi hakijaa, joista molemmat haastateltiin. Rahkola on hoitanut seurakuntapastorin virkaa määräaikaisena kesäkuusta alkaen.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle toiminta- ja taloussuunnitelman hyväksymistä vuodelle 2023 sekä alustavaa suunnitelmaa vuosille 2024-2025. Seurakunta haluaa palvella omassa tehtävässään mahdollisimman hyvin Rohkeasti Elämään -strategian mukaisesti huomioiden kaikki seurakuntalaiset. Tulevina painopisteinä ovat jumalanpalveluselämä, perheet ja toiminnan suunnittelu yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Taloussuunnitelma perustuu alennettuun kirkollisveron prosenttiin 1,60, aikaisempi on ollut viiden vuoden ajan 1,75. Talousarvio on 12466 euroa ylijäämäinen. Investointimenot ovat vuonna 2023 yhteensä 295 000 euroa. Raution kirkon peruskorjauksen suunnittelua ja valmistelua jatketaan.  Jokelan pappilan katto tervataan ja Kalajoen seurakuntakodin katolle asennutetaan aurinkopaneelit. Kirkkoneuvosto hyväksyi myös henkilöstön kehittämissuunnitelman sekä muutoksen isospalkkioihin. 1.1.2023 alkaen palkkioita maksetaan alaikäiselle isoselle 20 euroa / päivä, täysi-ikäiselle isoselle ja yövalvojalle 25 euroa / päivä.

Kirkkoneuvostolle annettiin tiedoksi, että Kalajoen kaupungin nimeämään perinnetoimikuntaan kuuluvat Anita Ohtamaa, Kari Lauri ja Jari Kerola sekä Maria Paanasen valinta Haapajärven seurakunnan diakoniatyöntekijäksi.

3.11.2022 14.09