Uutislistaukseen

Kalajoen kirkkoneuvosto esittää edelleen alhaista 1,60 kirkollisveroprosenttia

Kalajoen kirkkoneuvosto esittää edelleen alhaista 1,60 kirkollisveroprosenttia

Ensi vuoden pääinvestointikohteena on Raution kirkon peruskorjaus

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle seurakunnan kirkollisveron tuloveroprosentiksi 1,60 % vuodelle 2024. Veroprosenttia laskettiin 1,75:stä vuoden 2018 alusta alkaen ja se on rovastikunnan pienin. Seurakunnan taloudellinen tilanne on hyvä. Isoista investoinneista on kuitenkin vielä jäljellä ensi vuonna alkava Raution kirkon peruskorjaus.

Lumityöt -tarjouksen perusteella kirkkoneuvosto valitsi ulkoalueiden hoitoon urakoitsijat kaudelle 2023-2027: Himangalle Hautausmaapalvelu Yli-Hukka, Kalajoelle Koneurakointi Nikupaavo Oy ja Rautioon Pekka Miikkulainen.

Kirkkoneuvosto hyväksyi Aurinkopaneelien asennus Kalajoen seurakuntakodille – investoinnin 33.418 euron sekä Jokelan pappilan katon tervaus -investoinnin 11.408 euron suuruiset loppuselvitykset.

Seurakunta tekee sopimuksen Green Carbonin Finland Oy:n kanssa hiilinieluhankkeen toteuttamisesta. Hankkeessa metsänomistaja osallistuu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja saa tuloa hiilensidonnasta. Hiilensidonta saadaan aikaan kasvatuslannoituksella.

Kirkkoneuvosto määräsi kirkkoherran edelleen vastaamaan arkistotoimesta ja myönsi sivutoimiluvan Emma Karkulahdelle Nuorisokuoro Fermaatin kuoronjohtajana toimimiseen. Neuvostolle annettiin tiedoksi, että seurakunnan päätösten nähtävänä olo on siirtynyt yleiseen tietoverkkoon 1.7.2023 alkaen. Kalajoenseurakunta.fi -verkkosivujen Virallisella ilmoitustaululla julkaistaan hallintoelinten ja viranhaltijoiden muutoksenhakukelpoiset päätökset.

Neuvosto päätti, että seurakunta ilmoittaa yhteisvastuukeräyksen kuluina vähennettäväksi kaikki välittömät ja välttämättömät aiheuttamisperiaatteen mukaiset kulut, joita ovat mm. elintarvike- ja ilmoituskulut, keräysmateriaalit, muut aineet ja tarvikkeet sekä mahdolliset palvelut, jotka kohdistuvat yhteisvastuukeräykseen.

Kari Lauri
Kari Lauri
kirkkoherra
Plassintie 2
85100 Kalajoki
Riika Nevanperä
Riika Nevanperä
talouspäällikkö
Plassintie 2
85100 Kalajoki

15.9.2023 14.12