Tulossa Tuomasmessu 14.10. ja Hiljaisuuden messu 21.10.

5.10.2018 15.23

Tulossa Tuomasmessu 14.10. ja Hiljaisuuden messu 21.10. Kalajoen kirkossa

Isak Malua Namibiasta saarnaa Tuomasmessussa

Namibialainen pastori Isak Malua vierailee Kalajoella sunnuntaina 14.10. Pastori Malua on Namibian evankelisluterilaisen kirkon (Elcin) pastori ja tekee Suomen Lähetysseuran tukemaa oppilaitostyötä Namibian yliopistossa. Hän saarnaa Kalajoen kirkossa järjestettävässä Tuomasmessussa 14.10. klo 18.

Hiljaisuuden messusta hiljaisuuden yhteyttä

Kalajoen kirkossa vietetään sunnuntaina 21.10 klo 10 Hiljaisuuden messua. Siinä korostuvat hiljaisuus, luottamus, rukous ja rauha. Tutussa perinteisessä messussa lauletaan Taizé-lauluja, jotka ovat rukouslauluja Ranskasta, ekumeenisesta ja kristillisestä Taizé-yhteisöstä. Näitä harmonisia lauluja toistetaan moneen kertaan ja sisimmässä voi niiden myötä syventyä hiljaiseen rukoukseen. Kalajoellakin on jo entuudestaan laulettu Taizé-lauluja messuissa, kuten laulua ”Vain Jumalassa rauhan sieluni saa”. Kalajoen kirkkokuoro on esilaulamassa näitä rukouslauluja. Saarnan tilalla vietetään hetki hiljaisuudessa, jolloin evankeliumin sanat saavat puhutella, ja voit etsiä luottamusta ja Jumalan läsnäoloa. Mukana messua valmistelemassa on jumalanpalvelusryhmä ja soittajia.