Pyhäinpäivän iltamusiikit Himangan ja Raution kirkoissa – Requiem Kalajoella

22.10.2018 14.19

Pyhäinpäivän aattoiltana, perjantaina 2.11. soivat surun ja lohdutuksen sävelet poisnukkuneiden muistolle klo 18 Himangan ja klo 20 Raution kirkoissa. Iltamusiikeissa esiintyvät Kalajoen seurakunnan kanttorit Heidi Huhtala, Annika Kuntsi ja Annukka Palola sekä viulisti Tuomo Hirvi ja sellisti Tapio Hirvi.

Ohjelmassa on laulu-, urku- ja jousisoitinmusiikkia. Pääosassa on suomalainen kirkkomusiikki, mm. Heino Kasken, Arvo Räikkösen ja Juha Tapion sävellyksiä sekä Tuomo Nikkolan sovittama Ihana rauhan ranta ja harvoin laulettuna kuultu Oskar Lindbergin Vanha virsi Taalainmaan karjamajoilta. Urkusävellyksistä kuulemme mm. J.S. Bachin ja C. Franckin teoksia. Lisäksi iltamusiikeissa lauletaan seurakuntavirsiä.

Kalajoen kirkossa kuullaan Pyhäinpäivänä 3.11. klo 14 Frigyes Hidaksen Requiem for Peace. Sen toteuttavat Kokkolan Nuorisosoittokunta sekä Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro ja Jokilaaksojen Oratoriokuoro. Orkesterin on valmentanut Pasi Ojala ja kuorot Marita Kaakinen. Kapellimestarina toimii Jaakko Nurila. Solisteina ovat Maiju Heikkilä – sopraano, Laura Mäkitalo – altto, Lasse Penttinen – tenori ja Hannu Niemelä – basso.