Veli Ainali Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

10.1.2019 15.28

Veli Ainali Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi Kuva: Jussi Leppälä

Kalajoen seurakunnan uuden kirkkovaltuuston ensimmäisessä kokouksessa valittiin kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi vuosille 2019-2022 Veli Ainali  ja varapuheenjohtajaksi Teuvo  Tuorila.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi vuosille 2019-2020 valittiin Esa Rahja (henkilökohtainen varajäsen Juha Siermala). Kirkkoneuvoston varsinaisiksi jäseniksi valittiin (henkilökohtainen varajäsen suluissa) Kari Kivelä (Vuokko Peltola), Helena Saarenpää (Markus Lindell), Paavo Tiinanen (Tapio Hillilä), Rauli Junttila (Tuomas Savela), Hannu Niemelä (Päivi Poranen), Mari Niemelä (Katja Hihnala), Saija Heikkilä (Götha Peltola), Sanna Nikula (Heikki Saukko) ja Marja Ojala (Soili Autio). Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra Kari Lauri.

Raution kappelineuvoston jäseniksi vuosille 2019-2022 valittiin Kristoffer Keskisipilä (Eeva Myllynen), Leena Aittamaa (Timo Rautakoski), Tenho Perttula (Mårten Niemelä), Leeni Rautakoski (Sirpa Kärkinen) ja Merja Tuura (Kaisu Polet).

Himangan kappelineuvoston jäseniksi vuosille 2019-2022 valittiin Markus Lindell (Jouni Pöyhtäri), Päivi Kivelä (Pekka Uunila), Tapio Hillilä (Maija Uusitalo), Vuokko Peltola (Asko Heikkilä), Sanna Pöyhtäri (Reeta Pahkala), Mikko Lauri (Päivi Alho), Ville Yrjänä (Matti Pahkala), Päivi Kero (Anita Carlsson), Veli Märsylä (Tuula Ojamäki) ja Minna-Mari Roukala (Satu Roukala)

Suhteellisten vaalien lautakuntaan valittiin vuosille 2019-2022 Teuvo Tuorila, Marja Ojala ja Juha Siermala (varajäsenet Helena Saarenpää, Soili Autio ja Rauli Junttila). Seurakunnan tilintarkastusyhteisöksi vuosille 2019-2022 valtuusto valitsi tarjouspyyntöjen perusteella KPMG Oy:n.

Kirkkovaltuusto päätti ostaa 0,29 hehtaarin määräalan Märsylä-nimisestä tilasta Himangan hautausmaan vieressä 10 000 eurolla. Määräalaa on mahdollisuus hyödyntää jatkossa hautausmaan hoidon kautta tai mahdollisen hautausmaan laajentamisen myötä.

Kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston varsinaiset jäsenet siunataan tehtäväänsä sunnuntaina 13.1. Kalajoen kirkossa pidettävän messun yhteydessä. Seurakunnan luottamushenkilöt ja henkilöstö tapaavat toukokuussa ja elo-syyskuussa. Toukokuun kokouksessa työmuodot esittävät oman alansa kuulumiset ja haasteet. Syyskesän tapaamisessa käynnistetään vuoden 2020 toimintasuunnitelman tekeminen pohtimalla yhdessä seurakunnan nelikenttäanalyysiä; vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia.