Kalajoen seurakunnalle ylijäämäinen tilinpäätös

3.4.2019 09.46

Kalajoen kirkkoneuvosto allekirjoitti seurakunnan tasekirjan vuodelta 2018 ja jätti sen tilintarkastajien tarkastettavaksi ja kirkkovaltuuston vahvistettavaksi. Tilikauden tulos on 399.535,86 euroa ylijäämäinen. Maksuvalmius oli vuoden lopussa 226 päivää. Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaan seurakunnan maksuvalmiuden tulisi olla vähintään 60 päivää ja normaalitilanteessa noin puoli vuotta. Ylijäämäinen tulos käytetään seurakunnan juuri alkaneeseen suurinvestointiin, kirkon peruskorjaukseen.

Vuoden 2018 verotulokertymä oli 2.531.733 euroa. Verotulojen kertymä kasvoi, mutta ainoastaan verotuloprosentin nostamisen myötä (1,6 > 1,75 %). Korotetulla kirkollisverolla päästiin vuoden 2015 kirkollisveron tasolle. Jäsenten maksama kirkollisvero oli 2.287.000 ja valtion maksama laskennallinen avustus jäsenmäärän perusteella oli 244 708 euroa. Talousarvioon kirjattu verotulojen ennuste ei toteutunut, vaan siitä jäätiin 53 256 euroa.

Seurakunta on saanut myyntitarjouksen Kalajoen ortodoksisen rukoushuoneen kannatusyhdistykseltä Hiekkasärkillä sijaitsevasta Tsasounasta. Kirkkoneuvosto ei kuitenkaan lähtenyt vastaamaan ostotarjoukseen.

Kirkkoneuvosto hyväksyi kanttori Heidi Huhtalan virkavapaan ajalle 1.8.2019-31.7.2020. Huhtalan sijaiseksi vastaavaksi ajaksi kirkkoneuvosto valitsi Heli Huukin. Kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Sinikka Alajoen eron pääemännän työsuhteesta 1.9.2019 alkaen. Neuvosto päätti yksimielisesti jatkaa asian valmistelua ja merkitsi tiedoksi kirkkoneuvoston jäsenille lähetetyn keittiötoimen järjestelyihin liittyvän kirjeen. Kalajoen kaupungin lapsiasiainneuvostoon seurakunnan jäseneksi neuvosto valitsi nuorisotyönohjaaja Annika Lähteenmäen.