Kalajoen seurakunnan kesässä monipuolinen musiikkitarjonta

3.6.2019 12.21

KESÄN MUSAJULISTE 2019_L.jpg Kalajoen seurakunnan kesässä monipuolinen musiikkitarjonta

Kalajoen seurakunnan järjestämä perinteinen kesämusiikkisarja alkaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Musiikki-illat järjestetään keskiviikkoisin Kalajoella, Rautiossa ja Himangalla. Kalajoen kirkko ei ole käytettävissä remontin vuoksi.

Musiikkisarjan aloittaa Suvivirsi -yhteislaulutilaisuus Kalajoen seurakuntakodilla.  Kesäkuun puolessa välissä Vuorenkallion kappelissa esiintyy Soilat -kuoro Soili Aution johdolla. Juhannusviikolla esiintyy Kuura-kvartetti Kalajoen seurakuntakodilla. Kvartetissa laulavat Pia Räihälä, Eija Rahja, Marita Kaakinen ja Kirsi Koivisto. Kesäkuun viimeisenä keskiviikkona musiikki-ilta järjestetään Teatterilavalla, Hiekkasärkillä. Esiintymässä ovat Kalajoen Kirkkokuoro ja Mieskuoro yhdessä Sievin Kirkkokuoron kanssa. Kuoroja johtavat kanttorit Heidi Huhtala ja Päivi Aho.
Heinäkuun ensimmäisellä viikolla vietetään Rautio-viikkoa. Leonard Typpön lauluilta järjestetään Raution kirkossa perjantai-iltana. Yhteislaulujen lisäksi ohjelmassa on Raution Mieskuoron, Projektikuoron, Linda ja Mikael Rantalan esittämiä Typpön lauluja. Iltakahvit tarjotaan Suojarinteellä. Toisella viikolla Raution kirkossa esiintyvät Rautiolainen Solinat-lauluyhtye, Ylivieskasta tuleva lauluyhtye Roots, Pauliina Sormunen, laulu, säestäjänään Jouko Kantola. Heinäkuun kolmannen viikon kesäkonsertti on Kalajoella, kulttuurikeskus Virta-salissa. Esiintymään on tulossa Rautiossa syntynyt mezzosopraano Laura Mäkitalo, säestäjänään Maarja Plink. Kalajoen kristillisen kansanopiston laulukurssin oppilaat ja opettajat ovat monien vuosien ajan esiintyneet musiikkisarjassa. Laulukurssilaiset laulavat heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla Raution kirkossa.

Heinäkuun viimeisenä päivänä musiikki-ilta järjestetään Himangan kirkossa. Esiintymässä ovat Iktys-kvartetti Veli Ainalin johdolla ja Caritas-lauluyhtye Eila Kotiahon johdolla. 7.8 Himangan kirkossa on Camus Callan avajaiskonsertti "Tuhat vuotta musiikkia". Esiintymään on tulossa mm. kansainvälisesti tunnettuja muusikoita: Lore Lixenberg, mezzosopraano, Andreea Banciu, alttoviulu, Adrian Mantu, cello, Anne-Marie O'Farrell, harppu, Werner Durand, itsetehdyt soittimet, Timo Kinnunen, harmonikka, Fermaatti-kuoro, joht. Emma Räihälä. Kesämusiikkisarjan päättää Fermaatti nuorisokuoro Emma Räihälän johdolla Himangan kirkossa.

Konserttien lisäksi seurakunnassa järjestetään Suvilinnun yhteislauluiltoja. Niistä ilmoitetaan erikseen.