Kesäillan konsertti 7.8.: Tuhat vuotta musiikkia

6.8.2019 13.42

Järjestyksessään viides Camus Calla- monimusiikkifestivaali järjestetään Kalajoella 7.-10.8. Avajaiskonsertti Tuhat vuotta musiikkia kuullaan Himangan kirkossa keskiviikkona 7.8. klo 19 – kansainvälisten taiteilijoiden rinnalla kuullaan myös Fermaatti-kuoroa.

 

Festivaalin taiteellinen johtaja Timo Kinnunen kuvailee konsertin ohjelmistoa erityisen värikkääksi. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Bach, Glass, Einaudu, Purcell ja Beethoven. Vanhinta musiikillista perintöä huomioidaan 

tuhat vuotta vanhalla Hildegard von Bingenin teoksella. Vastaavasti uusin sävellys tulee olla vain vuorokauden vanha teos irlantilaiselta säveltäjältä Anne-Marie O’Farrellilta.

 

Kansainvälinen eturivin taiteilijajoukko esiintyy monenlaisin akustisin ja ja elektronisin soitinyhdistelmin. Saksalaisen Werner Durand on tehnyt pitkän elämäntyön paitsi soittajana myös uusien soittimien keksijänä. Hän esittelee soolonumeroissaan näitä soittimia. Laulaja Lore Lixenberg on puolestaan vuosikymmeniä tutkinut lintujen laulutekniikoita eri puolilla maailmaa ja esittää vokaaliohjelmistossaan myös näitä ainutlaatuisia taitoja. 


Konsertissa kantaesityksensä saa János Balin teos Fly

lauluäänelle, harmonikalla ja elektroniikalle. Unkarilainen säveltäjä-kapellimestari Janos Bali vieraili Camus Callassa edellisenä vuonna upeilla sävellyksellään, sovituksillaan ja esittäjänä. Konsertissa kuultava Fly on sävelletty runoilija William Blaken runoon. Bali on tutkinut erilaisten hyönteisten, erityisesti ampiaisen ja mehiläisten äänimaailmaa, mikä kuullaan teoksessa. Teos on omistettu Notre Dame-katedraalin tornien mehiläisyhdyskunnalle, joka säilyi elossa äskeisessä dramaattisessa tulipalossa. 

 

Nuori sukupolvi loistaa avajaiskonsertissa. Kalajokinen Fermaatti-kuoro musisoi yhdessä konsertin muiden taiteilijoiden kanssa. Erilaisia soitinyhdistelmiä ja monentyylistä musiikkia kuullaan kevyemmästä rytmimusiikista uusimpiin moderneihin teoksiin. Lisäksi konsertissa vierailee 10-vuotias sellistilahjakkuus Clara Mantu, joka toimii myös Camus Callan koulukonsertin juontajana 9.8. 

 

Camus Calla avajaiskonsertti Tuhat vuotta musiikkia

Himangan kirkossa 7.8. klo 19, ohjelma 20e

« Uutislistaukseen