Haluaisitko tulla mukaan Kalajoen seurakunnan jumalanpalvelusryhmiin?

14.8.2019 09.34

Messu web.jpg Kuva: Eveliina Pylväs

Kalajoen seurakunnassa on ollut jumalanpalvelusryhmiä suunnittelemassa ja toteuttamassa messuja jo muutamien vuosien ajan. Himangalla ryhmät ovat toimineet kinkeripiireittäin. Kaksi vuotta sitten koottiin jumalanpalvelusryhmät myös Kalajoen kirkon alueelle. Lisäksi Rautiossakin on ollut ryhmiä mukana messuissa.

Messuja on ollut ilo saada tehdä yhdessä, valmistella tehtäviä ja kutsua ihmisiä mukaan viettämään jumalanpalvelusta. Messut ovat seurakunnan sydän ja yhteisiä juhlahetkiä. Siksi hienoa saada seurakuntalaisia mukaan erilaisiin tehtäviin yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Perjantaina 23.8. klo 17 pidetään yhteinen jumalanpalvelusryhmien kokoontuminen Kalajoen seurakuntakodilla. Jos haluaisit osallistua jumalanpalvelusryhmiin Kalajoen, Himangan tai Raution alueella, tule mukaan perjantaina. Illassa tutustutaan ryhmien toimintaan ja suunnitellaan yhdessä uutta kautta ryhmille. Kaikki ovat tervetulleita!

Jumalanpalvelusryhmissä on mukana kaikenikäisiä seurakuntalaisia. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia tehtäviä – lapsille, nuorille, aikuisille. Jokaisen läsnäolo on tärkeää ja omana itsenään voi tulla mukaan.

Ryhmissä voi tulla lukemaan raamatuntekstejä, auttamaan suntiota messun valmisteluissa, toivottamaan muita seurakuntalaisia tervetulleeksi kirkkoon, rukoilemaan esirukouksessa, sytyttämään kynttilöitä, keräämään kolehtia tai vaikka avustamaan musiikissa kanttorin kanssa. Talvikeleillä kirkkopolkujen hiekoittaminen ja lumesta puhdistaminen ennen messua voi olla mieluisa tehtävä jollekulle. Kirkonpenkkitehtävä on yksi tärkeimmistä tehtävistä, ystävän kutsuminen messuun myös. Messut ovat aina kohtaamisen paikkoja, ja messun päätteeksi ryhmä voi järjestää kirkkokahvit. Näin samalla tavata tuttuja ja uusia ihmisiä.

Tervetuloa ensi perjantaina seurakuntakodille ja jumalanpalvelusryhmiin!

Lisätietoa ryhmistä ja niiden toiminnasta voit kysyä:

Aino Luhtasela p. 044 7229003