Kalajoen kirkonkirjojenpito esitetään siirrettäväksi Oulun aluekeskusrekisteriin

23.9.2019 15.22

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Kalajoen seurakunta liittyy Oulun aluekeskusrekisterin jäseneksi vuoden 2020 alusta tai viimeistään kevään 2020 aikana. Lopullinen aikataulu ratkeaa liittymisneuvottelujen yhteydessä. Kirkkohallitus on ohjeistanut, että seurakuntien tulee siirtää kirkonkirjojenpito keskusrekistereihin vuoden 2022 alkuun mennessä. Kalajoella aikataulua on nopeutettu pienentyneen työntekijäresurssin vuoksi. Kalajoki on neuvotellut liittymisestä Oulun ja Kokkolan aluerekistereiden kanssa. Kirkkoherran esittelyn mukaan Oulun aluekeskusrekisterillä on tällä hetkellä vahvempi kokemus tämän palvelun tuottamisesta. Toiseksi palvelun hinta on halvempi tässä vaiheessa. Sopimus voidaan myös irtisanoa ja siirtyä tarpeen tullen toisen aluekeskusrekisterin jäsenyyteen, jos siihen tulisi perusteita. Seurakuntalaisia tullaan jatkossakin palvelemaan Kalajoen kirkkoherranvirastossa, vaikka itse rekisteritoiminnot tapahtuvat Oulussa.

Kirkkoneuvosto hyväksyi Himangan kanttori Annika Kuntsin irtisanoutumisen ja päätti julistaa viran haettavaksi 28.10. mennessä. Kirkkoneuvosto valitsi haastattelutyöryhmän, jonka muodostavat puheenjohtajisto: kirkkoherra Kari Lauri, talouspäällikkö Riika Nevanperä, kirkkovaltuuston pj Veli Ainali, kirkkovaltuuston vpj. Teuvo Tuorila ja kirkkoneuvoston vpj Esa Rahja sekä kappelineuvoston vpj Veli Märsylä. Työryhmässä erityistä musiikkialan asiantuntijoita edustavat Veli Ainali, Soile Autio ja johtava kanttori Heidi Huhtala. Himangan kappelineuvosto antaa hakijoista lausunnon kirkkoneuvostolle. Valintapäätöksen tekee kirkkoneuvosto.