Heli Heikkilä Kalajoen seurakunnan diakoniksi

21.10.2019 15.18

Uutinen Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvoston kokouksesta 17.10.2019 Kalajoen kirkon toinen peruskorjausvaihe päättyy tämän vuoden joulukuussa ja kolmas alkaa ensi vuoden pääsiäisen jälkeen.

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi kolmannen diakonian virkaan Heli Heikkilän. Virkaa haki kaikkiaan neljä henkilöä. Ensi vuoden alusta alkavan diakonin virkaan kuuluu myös lähetyssihteerin tehtävät. Heikkilä on hoitanut 13 vuotta Alavieskan seurakunnan diakonin tehtäviä.

Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020 sekä alustavan toimintasuunnitelman ja talousarvion suunnitelmavuosille 2021-2022. Toiminnan osalta kirkko on peruskorjauksen viimeisen vaiheen vuoksi poissa käytöstä pääsiäisen jälkeisestä ajasta marraskuun loppuun. Toiminnan puolella näkyvät ensi vuonna myös Rauhan Sanan valtakunnalliset suvijuhlat, jotka järjestetään Himangalla 17.-19.7. Talousarvio on laadittu nollalinjalla, ainoastaan palkoissa on huomioitu 2 % korotus. Tilikauden ylijäämäksi on arvion mukaan jäämässä 92.866 euroa. Investointimenot ovat ensi vuonna suuret Kalajoen kirkon III peruskorjausvaiheen vuoksi. 3.3 miljoonan investoinnit sisältävät kirkon lisäksi Himangan ja Raution kirkkojen ja tapulien kattojen tervaukset.

Kalajoen seurakunnan ulkoalueiden lumityöt kirkkoneuvosto päätti antaa tarjousten perusteella Himangalla Hanhinevan puutarhalle, Kalajoella Rannikon Vihertyölle ja Rautiossa Pekka Miikkulaiselle.

Kirkkoneuvosto hyväksyi henkilöstön kehittämissuunnitelman ensi vuodelle ja merkitsi tiedoksi hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenten ja kirkolliskokouksen maallikkoedustajien vaalin 11.2.2020 klo 19 Kalajoen seurakuntakodilla. Himangan kanttorin viran hakuaika päättyy 28.10. Kirkkoneuvosto kutsuttiin näyttö- ja haastattelutilanteeseen 4.11. Himangan kirkkoon.