Lauluyhtye Foibe joulun tunnelmissa

3.12.2019 10.11

Lauluyhtye Foibe joulun tunnelmissa

Sieviläinen Lauluyhtye Foibe konsertoi Kalajoen kirkossa 8.12. klo 19.00.

Lauluyhtye Foibe syntyi halusta laulaa yhdessä. Joukko naisia, äiti ja tyttäret, oli jo muutaman kerran satunnaisesti esiintynyt yhdessä. Päätettiin antaa ryhmälle nimi, ja niin syntyi Lauluyhtye Foibe. Nainen nimeltä Foibe (Phoebe) on historiallinen henkilö, palvelijatar, ja sana Foibe tarkoittaa ”loistava, sädehtivä.” Se tuntui sopivan yhtyeelle nimeksi.

Yhtyeen laulajat ovat Päivi Aho ja hänen neljä tytärtään: Paula Korkeakangas, Marita Härö, Elina Hankkila ja Salla Korkeakangas. Perheen elämään musiikki on kuulunut aina, ja yhtyeen jäsenistä jokaisella on musiikkiopintoja takana.

Joulun tunnelmaa -konsertin ohjelmaan on koottu herkkiä ja tunnelmallisia joululauluja eri aikakausilta. Laulut ovat moniäänisiä naiskuorosovituksia, joista kolmessa on pianosäestys. Myös yleisö pääsee osallistumaan konserttiin kahdella yhteislaululla. Konsertissa on ohjelmamaksu 10€, ja ostamalla käsiohjelman annat samalla lahjan jollekin apua tarvitsevalle. Lauluyhtye Foibe lahjoittaa osan konsertin tuotosta Kalajoen seurakunnan diakoniatyölle, toiveena että se menisi seurakunnan jakamiin joulumuistamisiin.

Konsertissa on myytävänä yhtyeen hiljattain ilmestynyt joululevy Joulun tunnelmaa. Levyn hinta on 15€.

Tule kuuntelemaan ja hiljentymään jouluiseen tunnelmaan.