Vainottujen kristittyjen tukiryhmä Kalajoella

21.1.2020 15.45

Kalajoen seurakunnassa toimii vainottujen kristittyjen tukiryhmä, jossa kirjoitetaan viestejä uskonsa vuoksi vankilassa oleville henkilöille eri puolille maailmaa sekä rukoillaan vainottujen puolesta. Viesti saattaa pelastaa vainotun ihmisen hengen. Tietoisuus siitä, että länsimaassa on joku, joka tietää ja välittää, voi saada viranomaiset kohtelemaan vankia asiallisemmin. Viesti antaa voimaa saajalleen. Hän tietää, ettei ole yksin ja että joku rukoilee hänen puolestaan.

Viestin lähettäjää palkitsee se, että hän täyttää hengellistä tehtävää, josta on apua kohteelleen. Ryhmässä ei kerätä rahaa. Kortteihin ei kirjoiteta henkilökohtaisia asioita. Avustusjärjestöjen nimiä ei mainita. Kohdemaan viranomaisia ei arvostella.  Kohdehenkilöiden turvallisuuden vuoksi viestien sisältö on tarkasti rajattu avustusjärjestöjen antamien ohjeiden mukaan. Seurakunta saa toimintaan asiantuntijatukea kristittyjen marttyyrien avustusjärjestöiltä, Marttyyrien Ääni ry ja Open Doors Finland. Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti aina kuukauden viimeisenä maanantaina, seuraavan kerran 27.1. klo 18 Jokelan pappilan yläkerrassa. Lisätietoja Suvi Lehtimäeltä puh. 044 7229 002.