Kalajoelle haetaan kesäpappia

23.1.2020 13.01

Oulun tuomiokapituli ei täytä tässä vaiheessa seurakuntapastorin viransijaisuutta, vaan Kalajoen seurakunta hakee seurakuntaan kesäpappia, kesäkuukausien ajaksi. Kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä kirkkoherraan. Seurakuntapastori Aino Luhtasela on siirtynyt 13.1. alkaen Järvenpään seurakunnan palvelukseen jumalanpalvelus- ja lähetystyön papiksi. Tuomiokapitulin myöntämän virkavapaan aikana seurakunta pyytää kirkollisiin toimituksiin tarpeen tullen apua papistolta toimituspalkkio-perusteisesti. Seurakuntapastorin viran täyttöä jatketaan vakituisena virkana todennäköisesti heti kesän jälkeen.

Kirkkoneuvosto hyväksyi kirkkovaltuuston työjärjestyksen ja kirkkoneuvoston ohjesäännön kirkkovaltuustolle esitettäväksi. Juha Nivalan tilalle lähetystoimikunnan jäseneksi valittiin Sultan Maleki ja Arja Tolonen. Neuvosto hyväksyi Vuorenkallion kylmiön kylmäkaappien ja hautausmaan sähköistyksen, Raution kirkon hälytysjärjestelmän uusimisen ja kaluston hankinnan Kalajoen hautausmaille –investointien loppuselvitykset ja poistosuunnitelmat. Investointien yhteiskustannukset olivat 51.568 euroa ja alittivat budjetoidun 69.000 euron.

Vuoden 2019 tilinpäätökseen päätettiin hyväksyä 37.984 euron lisäpoistot niiden vanhojen investointien osalta, joiden poistoajat on määritelty liian pitkiksi tai kohde on jo poistettu käytöstä. Raution kirkon ja seurakuntakodin öljylämmityksen muuttamisesta hiilineutraalimpaan vaihtoehtoon päätettiin pyytää suunnittelutarjous.

Kirkkoneuvosto päätti tehdä sopimuksen Oulun seurakuntayhtymän kanssa tietosuojavastaavan nimeämisestä 1.3.2020 alkaen. Neuvostolle annettiin tiedoksi Lions Kalajoen ja Sydänliiton defibrilaattori-lahjoitus Kalajoen seurakunnalle. Iskuri sijoitetaan Kalajoen kirkkoon ja remontin ajaksi Vuorenkallion kappeliin.