Kalajoen kirkon viimeinen peruskorjausvaihe alkaa pääsiäisen jälkeen

19.3.2020 16.00

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi Kalajoen kirkon peruskorjauksen III-vaiheen urakoitsijat. Valituiksi tulivat edullisimman hyväksyttävän tarjouksen antaneet yritykset:  rakennusurakka (pääurakka) - Raahen Rakennuspalvelu Oy urakkahintaan 1 063 185,92 euroa, ikkuna-, ovi- ja luukkukorjausurakka - Pinalto / A.I.Siirilä Oy urakkahintaan 45 503,04 euroa ja LVIAS-urakka - Rannikon Sähköpiste urakkahintaan 296 980,00 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Urakoiden yhteenlaskettu hinta on 1 405 668,96 alittaa hankkeelle hyväksytyn budjetin 2 100 000 euroa. Kirkkoneuvosto teki aloituspäätöksen töiden aloittamisesta 14.4.2020.

Kalajoen seurakunnan taloudellinen tilanne on säilynyt vakaana suuresta investoinnista huolimatta. Käyttötaloudessa menot olivat tuloja pienemmät. Tarkan talouden pito on tuottanut tulosta. Henkilökunnalle kuuluu tästä edelleenkin kiitos. Kirkkoneuvosto hyväksyi ja allekirjoitti tasekirjan vuodelta 2019 ja jätti sen tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä kirkkovaltuuston vahvistettavaksi ja päätettäväksi Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että vuosikatteesta täysimääräisten poistojen jälkeen jäänyt 373.766,64 euron ylijäämä siirretään taseeseen ylijäämätilille.

Kirkkoneuvosto valitsi edullisimman tarjouksen mukaisesti Himangan ja Raution kirkkojen ja tapuleiden kattojen tervaukseen Uudenkaarlepyyn Rakennus ja Paanukatto ay:n kesän 2020 aikana.

Kirkkoneuvosto hyväksyi uuden nimikkosopimuksen Suomen Ev.Lut. Kansanlähetyksen kanssa. Kirkkoneuvostolle annettiin tiedoksi TK Iina Rahkolan valinta Kalajoen kesäteologiksi 25.5.-31.8. väliseksi ajaksi.