Jumalanpalvelukset tavoittavat myös netin kautta

7.4.2020 14.45

Kalajoen seurakunta joutui perumaan koronapoikkeustilan takia kaikki tilaisuudet kirkollisia toimituksia eli kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia lukuun ottamatta. Näitäkin koskee 10 hengen osallistumisraja. Kasteita ei pidetä enää kotona, vaan kirkoissa.

Seurakunnan keskeisin toimintamuoto jumalanpalvelus joudutaan pitämään suljetuin ovin nettikirkon ja radiolähettimen kautta. Seurakuntalaiset ovat kuitenkin hyvin löytäneet jo pitkään käytössä olleen nettikirkon kalajoenseurakunta.fi-sivuilta. Esimerkiksi palmusunnuntain jumalanpalvelukseen osallistui nettikirkon kautta yhtäaikaisesti 230 kuulijaa. Hiljaisen viikon iltakirkot ja sunnuntain jumalanpalvelukset lähetetään Kalajoelta ja torstain klo 13 hartaushetket Himangan kirkosta.

Lisäksi seurakunnan työntekijät ovat  julkaisseet Kalajoen seurakunnan YouTube-, Facebook- ja Instagram-tileille hartauksia, pääsiäiskalenteria ja toivevirsiä. Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus striimataan YouTubeen, josta se on katsottavissa suorana lähetyksenä ja tallenteena.

Asiakaspalvelu kirkkoherranvirastossa tapahtuu puhelimitse, samoin seurakunnan työntekijöiden kanssa. Yhteystiedot löytyvät kalajoenseurakunta.fi-vivuilta. Kirkon Palveleva puhelin palvelee päivittäin klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80.

Kalajoen pappilan, Himangan seurakuntakodin ja Raution seurakuntakodin alueelle on rakennettu Pääsiäispolku 5.-13.4. ajalle. Poluilla voi muistella pääsiäisen tapahtumia ja hiljentyä. Niitä voi käydä kulkemassa itsenäisesti muistaen ulkoiluun ja hygieniaan liittyvän ohjeistuksen