Yhdessä olemme enemmän – Kalajoen seurakunnan diakoniatyölle keräyslupa

Yhdessä olemme enemmän – seurakunnan diakoniatyölle keräyslupa

18.5.2020 15.14

Diakoniatyössä, niin kuin kaikessa muussakin, on ollut hyvin poikkeuksellinen kevät. Pandemia-rajoitukset eivät ole kuitenkaan vähentäneet ihmisten avuntarvetta - päinvastoin. Yksinäisyys, huoli terveydestä ja toimeentulosta sekä pelko tulevaisuudesta on varjostanut tänä keväänä monen kalajokisenkin elämää.

Toisaalta pandemia on saanut myös toisenlaista reaktiota. Ilahduttavan moni on ottanut meihin diakoniatyöntekijöihinkin yhteyttä tarjotakseen auttavaa kättään. Olemme saaneet lahjoituksena jaettavaksi apua tarvitseville esim. jauhelihaa, perunoita, elintarvikkeita, pesuaineita, jne. On ollut ilo pakata apua tarvitsevien ruokakasseihin diakoniavaroilla ostettujen elintarvikkeiden lisäksi näitä lahjoitettuja tuotteita. Lämmin kiitos teille jokaiselle lahjoittaneelle!

Lahjoitettujen tuotteiden lisäksi ilahduttavan monta käsiparia on ollut talkoilla pussittamassa eu-ruokia. Olemme saaneet taas kerran elää todeksi, että yhdessä olemme enemmän. Kiitos kuuluu myös teille aikaanne antaneille!

Näiden lisäksi on ollut ilo kuulla, miten monet olette huolehtineet naapurinkin kauppa-asioista. Samoin moni teistä on tuottanut iloa yksinäiselle vanhukselle soittamalla heille. Naapuriapu ja lähimmäisen tukeminen on korvaamattoman arvokasta. Mitä diakoniatyöstä puuttuisikaan, jos se olisi vain meidän työntekijöiden varassa?

Todennäköisesti avun tarve ei tule syksyn aikana vähenemään. Olemme hakeneet diakoniatyölle pienkeräysluvan, jotta voimme mahdollistaa avun antamisen mahdollisimman monelle apua tarvitsevalle. Jos haluat lahjoituksellasi tuoda apua kalajokisille avuntarvitsijoille, voit tehdä lahjoittamalla sopivaksi katsomasi summan diakonian tilille FI72 5099 0720 1169 39. Keräyslupa RA/2020/564, Myöntäjä: Oulun poliisilaitos 15.5.2020. Keräysaika on 19.5.-18.8.2020. Keräystuotto käytetään elintarvikkeiden, hygieniatuotteiden ja pesuaineiden jakamiseen.

Jatkamme ruokajakoa n. joka toinen viikko myös kesän ajan. Tarvitsemme jakopäivinä apua ruoan pussitustalkoisiin. Jos sinulla on mahdollisuus tulla mukaan talkoisiin, etkä ole riskiryhmäläinen, ole yhteydessä diakoniatyöntekijöihin.

Kaupoissa on kevään ajan ollut ruokakeräys. Jatkamme myös sitä mahdollisuuksien mukaan kesän aikanakin. Monen ihmisen pienestä avusta kertyy merkittävä apu. Muista ettei sinun tarvitse, etkä voi muuttaa koko maailmaa, mutta ehkä voit olla tuomassa avullasi muutosta yhden ihmisen maailmaan.

Kalajoen seurakunnan diakoniatyöntekijät Heli, Ulla ja Maria