Jokelan pappilan ulko-ovet korjataan ja koivukuja uusitaan

18.9.2020 10.49

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi Ratora Oy:n tarjouksen Jokelan pappilan ovien korjauksesta, vaneripeilien korvaamisen puupeileillä, vanhan maalin poistosta ja uudesta maalauksesta. Ovet korjautetaan heti marraskuussa. Jokelan pappilan koivukujaa päätettiin leventää koivujen kasvamisen ja tien kaventumisen vuoksi. Koivujen väleihin istutetaan keväällä uudet isokokoiset taimet ja kaadetaan niiden juurtumisen jälkeen vanha koivukuja.

Neuvosto hyväksyi Toiminimi Ahoplanilta pyydetyn suunnittelutarjouksen Himangan seurakuntakodin ilmanvaihdon uusimisesta. Seurakuntakodin ilmastointi on lähes 40 vuotta vanha, ilmanvaihtokanavat näyttävät olevan uusimista vailla ja automaatio on vanhentunutta. Viraston ilmastointi on uusittu 90-luvulla, mutta ilmastointikone on vanhentunut eikä siinä mm. ole lämmön talteenottoa.

Kirkkoneuvosto totesi diakoniatoimikunnan henkilömuutokset. Pois ovat jääneet Päivi Valikainen ja Leena Nikula. Uusiksi jäseniksi on pyydetty ja suostumuksensa ovat antaneet Hanna Nikupaavo, Piia Mustonen ja Tiina Joensuu vuoden 2022 loppuun saakka.

Neuvosto totesi Rannikon vihertyön uudet haudankaivuun hinnat 1.9.2020 alkaen. Haudankaivuu maksaa oman kunnan asukkaalta 150 (sisältää alv), vieraspaikkakuntalaiselta 200 ja kirkkoon kuulumattomalta vieraspaikkakuntalaiselta 400 euroa.

Kirkkoneuvosto päätti Raution Pahapuhdon metsäpalon jälkivartioinnin korvauksista työntekijöille. Neuvostolle annettiin tiedoksi kirkon virka- ja työehtosopimuksen 2020-2022 mukaisista palkankorotuksista sekä ilmoitettujen huvilatonttien vuokraoikeuksien siirroista.

Kokouksen alussa Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan metsäasiantuntija Petri Kauppinen toi terveiset seurakunnan metsien tilanteesta.