Uutislistaukseen

Kalajoen seurakunta yhtenäisti hautausmaksut Raution kirkon ja seurakuntakodin lämmityksen muuttamiseksi maalämmölle-investointiin päätettiin hakea avustusta kirkkohallitukselta.

Kalajoen seurakunta yhtenäisti hautausmaksut

30.11.2020 09.31

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi Hautauskulumaksuihin uudet hinnat alkaen 1.1.2021 ja leirimaksut alkaen 1.1.2022. Kaikki hautaamiseen ja hautapaikkaan liittyvät maksut ovat samat kaikille paikkakuntalaisille seurakunnan jäsenyydestä riippumatta. Myös vieraspaikkakuntalaisille hinnat ovat samat. Arkkuhaudan kaivuun hinta on 200 ja peitto 100 euroa. Uurnahaudan kaivuun ja peiton yhteishinta on 100 euroa. Kappelin ja kirkon käytöstä peritään kirkkoon kuulumattoman vainajan osalta 300 euroa. Hinnat perustuvat kirkkohallitukselta saatuihin ohjeisiin. Päivärippikoulun leirimaksu on 45, leiririppikoulun 90 ja laskettelurippileirin 90 euroa. Lasketteluriparin hintaan tulee päälle laskettelulipun hinta.

Kirkkoneuvosto päätti hakea Raution kirkon ja seurakuntakodin lämmityksen muuttamiseksi maalämpöön –investoinnille enimmäismäärän kirkkohallituksen rakennusavustusta. Lämmityksen muuttamisen kokonaiskustannukset ovat 115.000 euroa. Kirkkohallitus on jo myöntänyt 29.10.2020 kokouksessaan hankkeelle 19 % hiilineutraalisuusavustusta.

Kirkkoneuvosto hyväksyi toimintaohjeet työpaikan ristiriitatilanteita varten Kalajoen seurakunnassa sekä esityksen suorituslisän maksamisesta neljälle henkilölle vuonna 2021. Lisäksi neuvosto hyväksyi jumalanpalvelusten kolehtisuunnitelman 30.6.2021 saakka sekä valitsi seurakunnan edustajat seppeleenlaskuun itsenäisyyspäivänä 6.12.2020 Himangalla, Kalajoella ja Rautiossa.

Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkovaltuusto valitsee itselleen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja yhdeksän muuta jäsentä ja näiden henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi 2021-2022 ensi vuoden ensimmäisessä kokouksessa.