Kalajoen seurakunnalle ylijäämäinen talousarvio

4.12.2020 12.59

Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2021. Kalajoen kirkon peruskorjauksen valmistumista juhlitaan koronan takia vasta marraskuussa. Pandemia on vaikuttanut myös seurakunnan toimintaan ja siirtänyt painopistettä verkossa tapahtuvaan työhön.

Kirkkoherra Kari Lauri kertoi, että Kalajoen seurakunnalla on takana viiden vuoden projekti, kun Kalajoen kirkkoa on peruskorjattu.
- Tulevana vuonna keskitymme vaihteeksi kappeliseurakuntiin. Raution kirkko ja seurakuntakoti siirtyy öljylämmityksestä maalämpöön. Himangan kirkon lattia ja penkit maalataan, lisäksi Himangan seurakuntakotiin asennetaan uusi ilmanvaihtojärjestelmä. Himangan kappeliseurakuntaan tulee näillä näkymin myös nuorisotyönohjaaja seuraavaksi viideksi vuodeksi. Seurakunnalle laaditaan vuoden 2021 aikana uusi strategia, jonka tarkoituksena on kehittää toimintaa uudelle vuosikymmenelle.
Lauri katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen: ”Meillä on vahva usko huomiseen ja koronan jälkeiseen aikaan, vaikka kevät meneekin vielä koronarajoitusten merkeissä.”

Talousarvio on laadittu nollalinjalla, mutta palkoissa on huomioitu 2 %:n korotus. Talousarvion toimintatuotot ovat 536 000, toimintakulut 2 426 675 ja verotulot 2 520 000 euroa. Vuosikatteeksi on arvioitu 344 775 ja tilikauden ylijäämäksi 15 726 euroa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi Himangan ja Raution kirkkojen kattojen tervaus–loppuselvityksen. Yhteiskustannukset olivat 36.871 euroa. Kattojen tervauksen on tehnyt Uudenkaarlepyyn Rakennus ja Paanukatto Ay.

Kirkkovaltuusto hyväksyi uuden poistosuunnitelman. Se on tehty kirkkohallituksen virastokollegion tekemien uusien ohjeiden perusteella. Suunnitelman mukaisilla poistoilla tarkoitetaan ennalta laaditun suunnitelman mukaan tehtäviä poistoja, jotka seurakunta tekee käyttöomaisuudestaan tilikauden tuloksesta riippumatta. Poistoperusteina on hankintamenon lisäksi arvioitu taloudellinen pitoaika.

Mårten Niemelälle myönnettiin ero Kalajoen kirkkovaltuuston jäsenyydestä ja hänen tilalleen kirkkovaltuustoon nousee ensimmäinen varajäsen Katja Hihnala Yhteinen seurakuntamme-ehdokaslistalta.