Uutislistaukseen

Musiikkihartaudet Kalajoen seurakunnassa Kesän 2021 musiikkihartaudet Kalajoen seurakunnassa

Musiikkihartaudet Kalajoen seurakunnassa

21.6.2021 14.55

Kalajoen seurakunta järjestää juhannuksen jälkeen keskiviikkoiltaisin musiikkihartauksia Kalajoen, Raution ja Himangan kirkoissa. Hartauksissa on esiintymässä paikallisia ja lähialueen muusikoita sekä aktiivisia musiikinharrastajia. Iltahartaudet toimittaa seurakunnan työntekijät. Kaikkiin tilaisuuksiin toivotaan omien maskien käyttöä ja turvavälejä. Musiikkihartauksissa on vapaaehtoinen ohjelmamaksu seurakunnan musiikkityön hyväksi.

Musiikkihartaudet aloittavat 30.6 Kalajoen kirkossa viulisti Anna-Julia Peippo, säestyksistä vastaa Kalajoen seurakunnan vs. kanttori Lasse Kautto. Iltahartauden pitää vt. seurakuntapastori Niko-Pekka Ovaskainen.

Rautio-viikolla on kolme musiikkitilaisuutta. Keskiviikkona 7.7 on esiintymässä rautiolaisia laulajia ja soittajia: Martta Okkonen(kannel), Niklas Sihvonen (laulu), Pauliina Sormunen (laulu), Ari Sihvonen (sahansoitto), Raution mieskuoro, Solinat-kuoro Kirsi Niemelän johdolla, kanttorina toimii Sanna Polso ja hartauden pitää kappalainen Jarkko Kuusisto.

Perjantain 9.7 Runon -ja musiikinillassa on yhteislauluja, musiikkiesityksiä, runoja ja iltahartaus. Musiikissa avustavat Mikael Rantala (laulu), Adalmiina Ylikoski (viulu), Linda Rantala (huilu), säestyksistä vastaa kanttori Sanna Polso ja iltahartauden pitää Usko Ojala. Iltakahvit on Suojarinteellä (vapaaehtoinen kahvimaksu), tilaisuuden järjestää Raution seudun rauhanyhdistys.

Lauantai-illan 10.7 Kirkkokonsertissa esiintyy rautiolaissyntyinen mezzosopraano Laura Mäkitalo kanttori Lasse Kauton säestyksellä. Rautio-viikon kirkon musiikkitilaisuuksiin on 70 hengen rajoitukset.

14.7 musiikkihartaudessa Kalajoen kirkossa esiintyy Iktys kvartetti, jossa laulavat Sanna Polso, Mirja Taari, Kauko Erkkilä ja Veli Ainali. Iltahartauden pitää diakoniatyöntekijä Heli Heikkilä. 21.7 Kesäillan konsertissa Kalajoen kirkossa esiintyvät Kalajoen kristillisen opiston laulukurssin oppilaat ja opettajat. 28.7 musiikkihartaudessa Kalajoen kirkossa laulavat Emma Räihälä ja Pia Räihälä kanttori Heidi Huhtalan säestyksellä. Iltahartauden toimittaa kirkkoherra Kari Lauri.

28.7 Musiikkihartaus on Himangan kirkossa, jossa musisoivat Raija-Leena Kentala-Polso (urut) ja Aarre Polso (laulu ja oboe), iltahartauden pitää diakoniatyöntekijä Maria Paananen. Kesän viimeinen musiikkihartaus on 11.8 Kalajoen kirkossa, esiintymässä on kalajokinen nuorisokuoro Fermaatti Lasse Kauton johdolla. Iltahartauden pitää kappalainen Aapo Kaivosoja.