Uutislistaukseen

​​​​​​​Kalajoen kirkollisveroprosentti 1,75 - tulevaisuussuunnitelman valmistelu käyntiin

25.8.2021 21.41

Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi kirkollisveron tuloveroprosentiksi vuodelle 2022 edelleen 1,75 %. Kalajoen kirkon peruskorjaus saadaan valmiiksi vuoden 2021 aikana, takuuaikaisia tarkastuksia jää tuleville vuosille. Kirkollisverojen tuoton on ennustettu laskevan 5 % ja se merkitsisi 100.000 euron tulonmenetystä. Menneet vuoden ovat kuitenkin olleet vahvasti ylijäämäisiä, joten talous on tasapainoinen. Tulevia vuosia rasittaa edelleen suuret investoinnit, mm. Himangan kirkon urkujen uudelleenäänitys sekä Raution kirkon ja tapulin maalaus ja katon uusiminen. Raution kirkossa ja tapulissa tulee uusia ulkokate, yläpohja lämpöeristää, lisätä paloturvallisuutta, kunnostaa ikkunat ja ovet sekä maalata koko kirkkorakennus. Raution kirkon peruskorjauksen aikataulua ei ole vielä päätetty.

Himangan kirkon urut peruskorjataan

Kirkkovaltuusto hyväksyi ensi vuoden 2022 talousarvion investointiosaan 120.000 euron määrärahan Himangan kirkon urkujen peruskorjaukseen ja uudelleen äänitykseen. Kirkkoneuvosto hyväksyi edellisessä kokouksessa tarjouspyyntöjen pohjalta Ou Olevi Kents Oreliröökodan hankkeen toteuttajaksi. Valtuusto hyväksyi myös Kalajoen kirkon peruskorjauksen II vaiheen ja Himangan seurakuntakodin ilmastoinnin uusiminen - investointien loppuselvitykset. Kalajoen kirkon II-vaiheen kokonaiskustannus kirkkohallituksen avustuksen jälkeen oli 1.568.511 ja Himangan seurakuntakodin ilmastoinnin 124.104 euroa. Poistosuunnitelmat kirkon peruskorjaukselle 50 ja seurakuntakodin ilmastoinnille 10 vuotta.

Kirkkovaltuusto myönsi Markus Lindellille eron Kalajoen kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston varajäsenyydestä sekä Himangan kappelineuvoston jäsenyydestä hänen aloittaessaan työt seurakunnan nuorisotyönohjaajan virassa. Kirkkovaltuustoon nousee Kari Kivelä. Kirkkoneuvostoon valittiin Helena Saarenpäälle varajäseneksi Veli Märsylä. Himangan kappelineuvostoon valittiin uudeksi jäseneksi Ville Märsylä.

Kirkkovaltuustolle annettiin tietoa Kalajoen metsäpalon jälkitilanteesta.

Strategian valmistelu käyntiin

Kalajoen seurakunnan Ovet auki-tulevaisuussuunnitelman valmistelu alkoi kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen valtuutettujen ja henkilöstön yhteisellä kokoontumisella paikan päällä ja Teams-verkkosovelluksella. Strategia sisältää toiminnan tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2026 saakka. Kirkkoneuvoston valitsema työryhmä jatkaa strategian työstämistä. Seurakuntalaisia kuullaan uusista suunnitelmista seurakuntailloissa lokakuun toisella viikolla.