Diakoniavastaanotto
Varaa oma vastaanottoaika kirkkoherranvirastosta p.08-4640 530 ma-ke tai pe klo 9-14. Vastaanotolle voi tulla keskustelemaan, pyytämään esirukousta tai pientä taloudellista apua.

Lastenvaatepiste on lopettanut toimintansa.
Kalajoen kaupungin Duunipaikka ylläpitää kierrätyspistettä osoitteessa Meinalantie 27, 85100 Kalajoki. Sinne voi lahjoittaa, tai sieltä voi kysyä vaatteita ja muuta tavaraa lapsille ja aikuisille. Toiminnasta vastaa sosiaaliohjaaja Pirjo Virpiranta p. 044 4691 425

Eu-ruokajako,kuivaelintarvikkeita: vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, lihapurkkeja, hernekeittoa, puuroa,mysliä, maitojauhetta ja pastaa jaetaan keväisin ja syksyisin, kun erät ovat saapuneet, mukana vapaaehtoisia ruoan jakajia.
Ruoka-avun jako keväällä 2017:
Himangan seurakuntakoti to 30.3. ja ti 4.4. klo 14-17
Raution seurakuntakoti ke 29.3. ja ke 26.4. klo 15-17
Kalajoen pappila, Plassintie 2

Kerhotyö

Eläkeläisille
Kalajoen ystäväkerho on tarkoitettu eläkeläisille, leskeksi jääneille ja kaikille juttuseuraa kaipaaville. Ystäväkerho kokoontuu seurakuntakodilla Iktys-salissa kerran kuukaudessa tiistaina klo 12-14. Kevään kerhopäivät ovat 17.1., 21.2., 21.3., 18.4. ja 16.5. Ohjelmassa aluksi kahvit, hartaus, virikkeitä tai luento jostain aiheesta. Kerhoon mahtuu hyvin mukaan myös uusia juuri eläkkeelle jääneitä.

Himangan eläkeläisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 11-13

Raution varttuneen väen kerho kokoontuu kerran kuussa seurakuntakodilla

Muut ryhmät
Neurokerho on tarkoitettu neurologisia sairauksia sairastaville  (esim.parkinssontauti, aivohalvaus, dementia, dystonia)  ja heidän läheisilleen. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden toinen  tiistai klo 12-14 seurakuntakodilla Iktys-salissa. Kerhossa on aluksi pöytiin katetut kahvit, hartaus, luento tai virike ohjelmaa.

Hyvän mielen kahvit  on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille,sairaseläkeläisille, työttömille ja aikuisille, jotka kaipaavat juttuseuraa. Kerho kokoontuu syksyisin ja keväisin viikottain  tiistaisin klo 9.30-11 seurakunnan nuorisotila Artoksessa. Ohjelmassa kahvit, hartaus, bingon peluuta, pelejä, visoja, korttiaskarteluja,retkiä, makkaranpaistoa. ym mukavaa yhdessä oloa.

Näkökerho kokoontuu kerran kuussa maanantaisin, kuukauden viimeinen maanantai klo 12-14 seurakuntakodilla nuorisotila Artoksessa. Kerhon päävetäjänä Else Suni. Kerhossa esim. kahvit, hartaus, virikeohjelmaa, pieniä retkiä, kerhokyläilyjä. Lisätietoja Else Suni p.040-5528878.

Kehitysvammaisten kerho Himangalla kerran kuussa keskiviikkona klo 17-18
Kevään kokoontumiset 7.2., 14.3., 4.4. ja 2.5.

Muuta toimintaa

Kehitysvammaisille on jouluisin joulujuhla kirkossa sekä osallistumme rovastikunnalliseen kirkkopyhään yhteisellä linja-autoretkellä keväisin. Seurakunnan työntekijät käyvät Maakarissa ja Puistolassa pitämässä hartauksia. Rippikouluikäisille keva-nuorille pidämme kesäkuulla juhannuksen jälkeen rovastikunnallisen rippikoululeirin.  Nuorten keva-rippikouluasioissa ja lasten sururyhmän terpeessa ottakaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Osallistumme myös rovastikunnalliseen toimintaan leiri- ja retkipäiville mm. päihdetyön, mielenterveystyön ja vammaistyön puitteissa.

Mukavissa yhteistyön merkeissä.  lisätietoja voi rohkeasti kysellä kerhoista ja toiminnasta

Diakonissa Ulla Ketonen p. 044-7229 006 /ulla.ketonen@evl.fi
Diakoni Maria Orjala p. 044-7229 026 /maria.orjala@evl.fi