Diakoniavastaanotolla voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Voit ottaa yhteyttä mikäli sinulla on huolta tai jokin kriisi on kohdannut sinua, sinulla on sairautta tai henkistä, hengellistä tai taloudellista hätää.   

Taloushuolien painaessa mieltäsi voimme yhdessä pohtia, mistä vaikea tilanne johtuu, miten siitä selvitään ja miten sen voisi jatkossa välttää. Tarvittaessa voimme tehdä yhteistyötä kaupungin sosiaalipalvelujen kanssa. Joissakin tilanteissa voi taloudellinen avustus olla mahdollinen. Ensisijainen avustusmuoto seurakunnassamme on ruokakassijako. Ruokakasseja jaetaan Kalajoen sekä Himangan seurakuntakodeilla kerran kuukaudessa. Rautiossa ole tarvittaessa yhteydessä Heliin p. 044-7229023

RUOKA-AVUSTAMINEN KALAJOEN SEURAKUNNASSA MUUTTUU

Kalajoen seurakunnan diakoniatyön avustuskäytännöt muuttuvat EU-ruoan jakelun päätyttyä maaliskuun 2023 jälkeen. Ruokakassit ostetaan diakoniatyön varoilla ja niiden jakamisen edellytyksenä on tapaaminen diakoniatyöntekijän kanssa. Vastaanotolla kartoitetaan talous- ja elämäntilannetta sekä yhteiskunnallisen avun tarvetta. Taloudellisen tilanteen kartoittamisen pohjaksi tarvitaan toimeentulotukipäätös (myönteinen/kielteinen) tai tiliote, josta näkyy kuukauden tulo- ja menotiedot. Vastaanottokäynnin jälkeen asiakkaan on mahdollista saada ruokajakokortti, joka oikeuttaa useampaan ruokakassin hakukertaan Kalajoen seurakuntakodilta. Huom! ruokajakokortti EI ole ostokortti kauppaan, vaan sillä saa ruokakassin seurakunnan ruokajaosta. Ilman asianmukaisia tositteita ruokakassin voi saada vain kerran vuodessa.

Yhteiskunnallisten tukien hakemisessa auttavat myös kaupungin sosiaalityöntekijät ja palveluohjaajat. 

Tulevat ruokakassien jakopäivät 

Kalajoen seurakuntakoti, Seurakuntatie 1:  ke 19.4. (Kelan työntekijä tavattavissa ruokajaossa) ja ke 24.5.. klo 11-16

Himangan seurakuntakoti, Huhdantie 13: to 17.8., to 21.9., to 19.10. ja to 23.11. kello 11-14

Raution seurakuntakoti:

Diakoniatyöntekijät tavoitat arkisin ma-pe 

Heli Heikkilä p. 044 722 9023 heli.j.heikkila@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Ulla Ketonen p. 044 722 9006 ulla.ketonen@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Jaana Vähäkangas p. 044-7229026 jaana.vahakangas@evl.fi


 

Keskusteluapua tarjoaa myös Kirkon palveleva puhelin päivittäin klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80Linkki avautuu uudessa välilehdessä.
Palvelevan puhelimen yhteydessä toimii myös palveleva netti, palveleva chat ja palveleva kirje. Lisätietoja löydät osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fi

Kerhomuotoista toimintaa järjestetään mm. ikäihmisille (Ystäväkerho Kalajoella, Varttuneen väen kerho Rautiossa ja eläkeläisten kerho Himangalla) ja erityisryhmille (Hyvänmielenkahvit mielenterveyskuntoutujille Kalajoella ja kehitysvammaisten kerho Himangalla).