Virkatodistus

Alkaen 1.1.2020 virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla, sähköisesti tai käymällä henkilökohtaisesti virastolla, josta pyyntö voidaan välittää Oulun aluekeskusrekisteriin.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut verkossa asiointipalvelun, jossa asiakas voi tietoturvallisesti tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta.

Palvelu on osoitteessa tilaavirkatodistus.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä .

Virkatodistustilaukset puhelimitse: p. (08) 316 1303

HUOM! Virkatodistuslomakkeella ei voi tilata sukututkimusta. Jos haluat tilata sukututkimuksen, katso lisätietoa tästä.

Yhteystiedot Oulun aluekeskusrekisteri ja nettisivut www.oulunseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/virkatodistus-ja-sukuselvitys

Virkatodistuksia tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Kalajoen seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat tilata virkatodistuksen siltä ajalta, kun he ovat olleet kirjoilla Kalajoen seurakunnassa.

Virkatodistustilauksen muistilista, valmistaudu kertomaan seuraavat tiedot tilauksen yhteydessä:

• Mihin tarkoitukseen tarvitset virkatodistuksen (perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, sukutukimus, muu tarkoitus)
  • Suku- ja etunimet
  • Syntymäaika tai henkilötunnus
  • Syntymäkotikunta (jos tiedossa)
  • Tulo- tai muuttopäivä kuntaan/kunnasta
  • Tilaajan tiedot (nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja mikäli eri kuin toimitusosoite niin laskutusosoite)

Virkatodistusmaksut 1.1.2020 alkaen