Lapsi Kolumbiassa kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja avustustyö

Tule mukaan - sinua tarvitaan! 

Lahjoitustilit ja lähetysjärjestöjen esittely täältä.

Lähetystoimintaa

Kalajoella

Lähetyspiiri Päiväpakanat kokoontuu n. joka kolmas torstai Kalajoen seurakuntakodilla klo 12.

Käsityökahvila Kalajoen seurakuntakodilla joka toinen maanantai klo 12.

Himangalla

Lähetyskökkä Himangalla seurakuntakodissa joka toinen maanantai klo 12.

Rautiossa

Lähetyskahvila Juttutupa Rautiossa torstaisin klo 18-20 ja kirkkokahvit jumalanpalveluksen jälkeen, Rautiontie 1700.
 

Käsityökahvila Juttutuvalla joka toinen tiistai klo 12

- - -

Käsityökahvilat ja lähetyskökkä ovat yhteentulemisen paikkoja, joissa voi piipahtaa kahvilla tai viipyä pidempään, käsityöitä saa tehdä, joko omaa tai lähetystyölle. Materiaalia ja helppoja vinkkejä löytyy paikan päältä. Ei vaadi sitoutumista.

Vuoden mittaan järjestetään myyjäisiä, lounaita, arpajaisia ja muita lähetystempauksia. Ajankohtaiset tiedot löydät viikottain julkaistavista kirkollisista ilmoituksista.

Tervetuloa mukaan!                 

Lähetyskynttelikkö

Ota yhteyttä

diakoniatyöntekijä, lähetyssihteeri
Raution kappeliseurakunta Kalajoen alueseurakunta
Plassintie 2
85100 Kalajoki

Lähetys

Lähetystyön tavoitteena on uusien kristittyjen ja uusien seurakuntien syntyminen. Sitä varten tarvitaan julistustyötä, kristillistä kasvatusta ja kristittyjen kouluttamista. Lähetystyötä toteutetaan kokonaisvaltaisesti niin, että ihmisten elämäntilanteet otetaan huomioon, ja niihin vastataan tarpeiden mukaisesti. Lähetyksen sanoma on viesti Jumalan rakkaudesta.

Kirkko toteuttaa kansanvälistä vastuuta kolmella eri tavalla: julistamalla eli kertomalla kristillisestä uskosta ja toiminnasta sekä auttamalla ja pyrkimällä vaikuttamaan. Auttaminen ilmenee yksilöiden ja yhteisöjen tukemisena, vaikuttaminen hädän syihin paneutumisena ja niiden poistamisena. Kirkkomme erityisenä osaamisena on ollut niiden etsiminen, jotka eivät vielä ole kuulleet sanomaa rakastavasta Jumalasta. Lähetystyöhön sisältyy myös merkittävää avustus- ja kehitysaputyötä.

"Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21)

Lähetystyötä voi jokainen tehdä omalta paikaltaan. Kirkko tarvitsee paitsi lähtijöitä, myös niitä, jotka ovat lähettämässä. Taloudellinen apu on tietysti tärkeää, mutta aivan yhtä tärkeää on esirukous ja muunlainen tuki. Seurakunnan lähetystyö on kanava, jonka avulla yksityinen ihminen voi konkreettisesti auttaa kaukaista lähimmäistään. Lähetystyön kautta annettu apu menee perille sinne, jossa ihmisen avuntarve on suurin ja jonne suurin osa ihmisistä toivoo avun juuri menevän.