Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulussa saadaan opetusta kristinuskon keskeisistä asioista. Rippikoulu on kasteopetusta, joka perustuu Jeesuksen kastekäskyyn. Jeesus käski kastaa ihmisiä ja opettaa heitä. Rippikoulu päättyy kirkossa tapahtuvaan konfirmaatioon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulut 2020

Lasketteluripari

Leirijakso: 29.2.-6.3.2020 Pikku-Syötteellä, Pudasjärvellä
Konfirmaatio: Kalajoen kirkossa 8.3.2020
Yhteinen aloitusviikonloppu: 11.-12.1.2020 Kalajoen seurakuntakodilla ja kirkossa

Talviripari 2

Leirijakso 29.2.-6.3.2020 Raudaskylän kristillisellä opistolla, Ylivieskassa
Konfirmaatio: Himangan kirkossa 8.3.2020
Yhteinen aloitusviikonloppu: 25.-26.1.2020 Kalajoen seurakuntakodilla ja kirkossa

Piispala

Leirijakso: 22.-28.6.2020, Piispalan nuorisokeskuksessa, Kannonkoskella
Konfirmaatio: Himangan kirkossa 5.7.2020
Yhteinen aloitusviikonloppu 14.-15.3.2020 Kalajoen seurakuntakodilla

Ruona 1

Leirijakso: 1.-7.7.2020 (Himangalla)
Konfirmaatio: Himangan kirkossa 12.7.2020
Yhteinen aloitusviikonloppu: 8.-9.2.2020 Himangan seurakuntakodilla ja kirkossa

Ruona 2

Leirijakso: 8.-14.7.2020 Himangalla
Konfirmaatio:  Raution kirkossa 19.7.2020
Yhteinen aloitusviikonloppu: 8.-9.2.2020 Kalajoen seurakuntakodilla ja kirkossa

Päivärippikoulu

Leirijakso: 1.-6.6.2020 Kalajoen seurakuntakodilla
Konfirmaatio Raution kirkossa 7.6.2020
Yhteinen aloitusviikonloppu: 22.-23.2.2020 Kalajoen seurankuntakodilla ja kirkossa

Muualla rippikoulun käyvät

Yhteinen kokoontuminen ja Raamattujen jakaminen 9.11.2019.

Muista ilmoittautua tällä lomakkeella rippikouluun

Leirien hinta on 80 e ja päivärippikoulu on 40 e. Lasketteluripari maksaa 120 e, sillä hintaan sisältyy myös hissilippu laskettelurinteeseen.

Nuoria rippileirillä meren rannassa, yksi poika soittaa kitaraa
Kuva Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki
Nuoria rippileirillä, makaavat nurmikolla päät vastakkain
Kuva Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki

Tärkeitä ajankohtia

NUORTEN VIIKKOTOIMINTA KALAJOELLA

Avoimet ovet:
Keskiviikkoisin klo 18-21.00 Artoksessa (ellei ole Nuorten iltakirkkoa)

Nuortenilta:
Lauantaisin Artoksessa klo 18-21.00

Nuorisotila Artos sijaitsee Kalajoen seurakuntakodilla, Seurakuntatie 1.

NUORTEN VIIKKOTOIMINTA HIMANGALLA

Nuortenillat ja viikkomessut Himangan seurakuntakodilla 2-3 kertaa kuussa, perjantaisin 19-22.00

Tarkemmat tiedot ja muun nuorten toiminnan löydät nuorten kohdasta Nuoret. Tietoa on saatavilla myös koulujen ilmoitustaululla, Facebook-sivulla Kalajoen nuori seurakunta ja seurakunnan nuorisotiloilla. Tulevat tilaisuudet näkyvät myös Tapahtumat - kerhot ja ryhmät -linkin kautta.

Rippikoulukortin käyttöohje

- Kun menet jumalanpalvelukseen, jätä korttisi pääoven luona olevaan laatikkoon (Kalajoen/Himangan kirkko). Raution kirkossa pyydä merkki korttiisi suntiolta jumalanpalveluksen lopuksi.

- Istuthan jumalanpalveluksen aikana kirkon alaosassa. Älä mene parvelle!

- Eri tilaisuuksista saat merkin korttiisi aina tilaisuuden pitäjältä. Pyydä korttiisi tilaisuuden nimi, pitäjän nimi ja päivämäärä.

- Merkin saa ev.lut. kirkon toiminnasta. Esim. olemalla toimintapisteavustajana varhaisnuorisotyön Siipijengi-illoissa perjantaisin.

- Jos et pääse yhteisesti sovittuun oman ryhmäsi tapaamiseen, sovi uusi ajankohta rippikouluopettajasi kanssa.

Muuta tietoa Kalajoella rippikoulun käyville

- Leirikirje lähetetään vähintään viikkoa ennen viikonloppuleiriä ja leirijaksoa.
- Leiririppikoulu maksaa 80e ja päivärippikoulu 40e. Maksu maksetaan Kalajoen seurakunnan tilille FI75 5099 0710 0012 40 ennen leiri- tai päiväkoulujakson alkua. Viite: ryhmännimi/nuorennimi.

HUOM!!
Mikäli sinulla on taloudellisia vaikeuksia rippikoulun ruokamaksun suhteen, ota yhteys Aino Luhtaselaan (p. 044 7229003).

Tiedoksi muualla rippikoulun käyville

Järjestön toteuttama rippikoulu on osa kirkon rippikoulutyötä ja sitä tehdään tuomiokapitulin myöntämällä luvalla. Opetus pohjautuu rippikoulusuunnitelmaan 2017. Se mukaan seurakuntayhteysjakson laajuus on 8-16 tuntia ja sen toteuttamisesta vastaa nuoren kotiseurakunta. Tämä perustuu ajatukseen, että rippikoulun on seurakunnan koulu ja seurakuntayhteysjakso vahvistaa nuoren yhteyttä hänen omaan kotiseurakuntaansa.

Seurakunta on laatinut suunnitelman seurakuntayhteysjakson toteutustavasta ja tehtävistä joka on tasapuolinen kaikille Kalajoen seurakunnan rippikoululaisille. Tavoitteena on, että nuori löytää oman paikkansa kotiseurakunnasta.

Muualla rippikoulun käyvät nuoret tarvitsevat virkatodistuksen. Virkatodistuksen saa virastokäynnin yhteydessä täyttä rippikoulukorttia vastaan. Järjestöjen rippikoulut hyödyntävät rippikouluissaan nuorten erilaisia kokemuksia kotiseurakunnistaan. Mikäli haluat tulla konfirmoiduksi Kalajoella, ole yhteydessä Aino Luhtaselaan (p. 044 7229003)

Kirkkomme rippikoulutyötä tekevät järjestöt, jotka ovat sitoutuneet edellä mainittuun

Församlingsrörbundet, Esikoislestadiolaiset, Herättäjä-Yhdistys, Kansan Raamattuseuran Säätiö, Lestadiolainen Uusheräys , Lähetysyhdistys Rauhan Sana, Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys, Nuorten Keskus, Suomen Evankelisluterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Karmel-yhdistys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Suomen Lähetysseura, Suomen Merimieskirkko, Suomen NMKY:n liitto ry:n jäsenyhdistykset, Suomen Raamattuopiston Säätiö, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys, Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland.