Jokelan pappila

Plassintie 2 , 85100 Kalajoki
(08) 464 0530

Avoinna ma-ke klo 9-14, to suljettu, pe klo 9-14. Torstaisin tavoittaa puhelimitse klo 12-15.

Jokelan pappila Pappila on ollut nykyisellä paikallaan 1600-luvun alkuvuosista. Isonvihan jälkeen pappilan umpipihan rakennukset olivat heikossa kunnossa ja päärakennus määrättiinkin 1751 purettavaksi. 1752 valmistunut uusi pappila paloi 1700-luvun lopulla ja jälleenrakentaminen aiheutti paljon riitelyä. Vuonna 1802 valmistuneessa Jokelan pappilassa oli alun perin salin lisäksi seitsemän kamaria, keittiö, eteinen ja kaksi vinttikamaria. Pappilan alkuperäinen muoto säilytettiin vuoden 1961 suuressa korjauksessa.

Pappilassa syttyi tulipalo toisena pääsiäispäivänä 2011 ja se jouduttiin sisätiloiltaan perusteellisesti uudisrakentamaan. Siinä yhteydessä pappilasta tehtiin seurakunnan nykyaikainen toimistotalo säilyttäen kuitenkin pappilan alkuperäinen henki ja historialliset vaiheet. Uudistuneen pappilan tilat otettiin käyttöön juhannuksen jälkeen 2012.

Pappilan pihapiirissä sijaitsevassa Malmbergin tuvassa toimii nykyään kesäisin lähetyskahvila. Aikanaan Pohjanmaan herätysliikkeen keskeisin hahmo, Niilo Kustaa Malmberg asui hänen mukaansa nimetyssä tuvassa 1830-33. Malmbergin tupa on toiminut aiemmin myös mm. Mannerheimin lastensuojeluliiton äitiys- ja lastenneuvolana.

Pappilan salia voi vuokrata pieniin tilaisuuksiin. Saliin mahtuu 20 henkilöä, hinta 90 e. Salissa on mahdollisuus vain kahvitarjoiluun.

Myymälä
Wi-Fi

Plassintie 2, 85100 Kalajoki

Pappilan pihakahvila

Klo 18-20 (säävaraus) Jokelan pappilan pihakahvilassa (Plassintie 2) tarjolla kahvia ja pullaa vapaaehtoisella maksulla lähetystyön hyväksi. Tule nauttimaan iltakahvit Jokelan pappilan viihtyisässä pihapiirissä.
Pihassa on pieniä pöytäryhmiä. Näin voimme kahvitella turvavälit huomioiden.

Plassintie 2, 85100 Kalajoki

Pappilan pihakahvila

Klo 13-15 (säävaraus) Tule nauttimaan päiväkahvit Jokelan pappilan viihtyisässä pihapiirissä. Pihakahvilassa on tarjolla kahvia ja pullaa vapaaehtoisella maksulla lähetystyön hyväksi. Pihassa on pieniä pöytäryhmiä. Näin voimme kahvitella turvavälit huomioiden.