MobilePay 88985,
Tilinumerot ja Viite 303134:

• Aktia  FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea  FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola pankki  FI14 5000 0120 2362 28

Yhteisvastuutapahtumia Kalajoen seurakunnassa:

Sunnuntai-iltana 15.5 klo 18 Kalajoen kirkossa soi monipuolinen kuoromusiikki. Mukana on Kalajoen-, Raution- ja Himangan lapsikuorot johtajinaan Lasse Kautto ja Elisa Kilpivaara, Kalajoen ja Himangan Kirkkokuorot Heidi Huhtalan ja Elisa Kilpivaaran johdolla, Tuomas-kuoro Lasse Kauton johdolla, Kalajoen Mieskuoro, johtajana Heidi Huhtala, Fermaatti-Nuorisokuoro johtajana Emma Räihälä ja Soilat-kuoro Soili Aution johdolla, Minna-Liisa Kaattari (säestys).

Kirppispöytä Kirppis Kafe Mindessä 21.3.-31.5. Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Voit lahjoittaa hyväkuntoista tavaraa 14.3. alkaen kirkkoherranvirastossa

Pappilanpihan puistojumppaa toukokuussa:
ti 17.5. klo 14 tuolijumppa, ti 24.5. klo 18 gospeljumppa, ti 31.5. klo 18 gospeljumppa
Vetäjänä Anna-Maija Pahkala, hartaus Ulla Ketonen ja Heli Heikkilä, vapaaehtoinen jumppamaksu Yhteisvastuulle

Sunnuntai-iltana 15.5 klo 18 Kalajoen kirkossa soi monipuolinen kuoromusiikki.

Yhteisvastuu 2022 kerää lasten ja nuorten auttamiseen

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on Koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022.

Kampanjassa nostamme erityisesti esiin noin 15–19-vuotiaita nuoria, joista löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita nuoria. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. Yhteisvastuulla 2022 kurotaan takaisin nuorten kokemia menetyksiä. Hankitaan lisää turvallisia aikuisia ja muita hyvinvointia – ja aivan erityisesti mielen hyvinvointia – edistäviä tekijöitä nuorten elämään sekä Suomessa että maailmalla.

Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään ja laajennetaan muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa uusille paikkakunnille sekä uutuutena myös kouluihin. KouluSaappaassa koulun arkeen ja välitunneille tuodaan turvallisia aikuisia lisäkorviksi ja kannustajiksi. Uraauurtava verkossa tapahtuvan etsivän nuorisotyön toimintamalli NettiSaapas toimii valtakunnallisesti. Vapaaehtoiset NettiSaappaan aikuiset etsivät kuuntelijaa kaipaavia nuoria sosiaalisen median eri alustoilla keskustellen, auttaen ja tukien. Varoilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja- sekä perheystävätoimintaa.

Kehittyvissä maissa koulunkäynti keskeytyi koronan myötä valitettavan usein kokonaan, koska etäopetukseen tarvittava valmius ja välineet puuttuivat. Kansainvälisen diakonian avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu ensi vuoden kampanjaesimerkkinään työ Etelä-Sudanissa. Maa toipuu yhä sisällissodasta, jonka väkivaltaisuudet aiheuttivat vuonna 2016 Afrikan suurimman pakolaiskriisin. Yhteensä neljä miljoonaa ihmistä jätti kotinsa – valtaosa näistä nuoria ja naisia – ja heistä puolet pakeni naapurivaltioihin. Globaali pandemia on syventänyt jo valmiiksi vaikeaa tilannetta ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien perheiden ahdinkoa. Monien kehittyvien maiden tapaan myös Etelä-Sudanin koulut suljettiin, ja lasten ja nuorten koulunkäynti keskeytyi. Monet nuoret ovat joutuneet naimisiin tai töihin alaikäisinä, jotta perheet ovat selvinneet taloudellisesti haastavasta tilanteesta ja perheiden päivittäinen ravinnonsaanti on turvattu. Etelä-Sudanissa lasten ja nuorten turvallista paluuta opetuksen pariin tuetaan muun muassa kunnostamalla kouluja ja parantamalla perheiden tilannetta toimeentulomahdollisuuksien ja ruokaturvan saralla.

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit (kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset), poliittiset selkkaukset seurannaisvaikutuksineen tai äkilliset onnettomuudet.

Himangan kappeliseurakunta
Huhdantie 13