Diakoniavastaanotolla voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Voit ottaa yhteyttä mikäli sinulla on huolta tai jokin kriisi on kohdannut sinua, sinulla on sairautta tai henkistä, hengellistä tai taloudellista hätää.   

Taloushuolien painaessa mieltäsi voimme yhdessä pohtia, mistä vaikea tilanne johtuu, miten siitä selvitään ja miten sen voisi jatkossa välttää. Tarvittaessa voimme tehdä yhteistyötä kaupungin sosiaalipalvelujen kanssa. Joissakin tilanteissa voi taloudellinen avustus olla mahdollinen. Ensisijainen avustusmuoto seurakunnassamme on EU-ruoka-apu, jota jaetaan Kalajoella sekä Himangalla ja Rautiossa.  

Mahdollinen taloudellinen apu diakoniatyössä on kertaluonteista. Nyt meneillään olevan tilanteen vuoksi kertaluontoisuus korostuu, jotta apua saavat uuteen yllättävään kriisiin joutuneet. 

 

Diakoniatyöntekijät tavoitat arkisin ma-pe 

Heli Heikkilä p. 044 722 9023 heli.j.heikkila@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Ulla Ketonen p. 044 722 9006 ulla.ketonen@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Maria Paananen p. 044 722 9026 maria.paananen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Keskusteluapua tarjoaa myös Kirkon palveleva puhelin päivittäin klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80Linkki avautuu uudessa välilehdessä.
Palvelevan puhelimen yhteydessä toimii myös palveleva netti, palveleva chat ja palveleva kirje. Lisätietoja löydät osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fi
 

Kerhomuotoista toimintaa järjestetään mm. ikäihmisille (Ystäväkerho Kalajoella, Varttuneen väen kerho Rautiossa ja eläkeläisten kerho Himangalla) ja erityisryhmille (Hyvänmielenkahvit mielenterveyskuntoutujille Kalajoella ja kehitysvammaisten kerho Himangalla).