Diakoniavastaanotolla voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Voit ottaa yhteyttä mikäli sinulla on huolta tai jokin kriisi on kohdannut sinua, sinulla on sairautta tai henkistä, hengellistä tai taloudellista hätää.   

KOTIKÄYNTITYÖ

Diakoniatyöntekijät käyvät onnittelukäynnillä kodeissa 90-, 95-, 100- ,101-, 102 v....täyttävien luona. Pyydettäessä voimme myös tehdä kotikäyntejä. Emme voi sitoutua yhden luona käymiseen säännöllisesti näillä työntekijäresursseilla. Siksi rohkaisemme jokaista meitä kantamaan vastuuta yksinäisyydestä kärsivien auttamisessa. Onneksi on vielä useita ihmisiä, jotka pitävät yhteyttä yksinäisiin. Lämmin kiitos teille jokaiselle. On kuitenkin monia, jotka kaipaavat ystävää. Jos teidät lähipiirissäsi yksinäisyydestä kärsiviä ,ota rohkeasti yhteyttä häneen. Jos voisit käydä jonkun yksinäisen luona, mutta et tiedä ,kenen luo menisit, kysy neuvoa diakoniatyöntekijöiltä. 

RUOKA-AVUSTAMINEN KALAJOEN SEURAKUNNASSA 

Taloushuolien painaessa mieltäsi voimme yhdessä pohtia, mistä vaikea tilanne johtuu, miten siitä selvitään ja miten sen voisi jatkossa välttää. Tarvittaessa voimme tehdä yhteistyötä kaupungin sosiaalipalvelujen kanssa. Joissakin tilanteissa voi taloudellinen avustus olla mahdollinen. Ensisijainen avustusmuoto seurakunnassamme on ruokakassijako. Ruokakasseja jaetaan Kalajoen sekä Himangan seurakuntakodeilla kerran kuukaudessa. Rautiossa ole tarvittaessa yhteydessä Heliin p. 044-7229023

Kalajoen seurakunnan diakoniatyön avustuskäytäntönä on pääasiassa ruokakassit, jotka ostetaan diakoniatyön varoilla. Niiden jakamisen edellytyksenä on tapaaminen diakoniatyöntekijän kanssa. Vastaanotolla kartoitetaan talous- ja elämäntilannetta sekä yhteiskunnallisen avun tarvetta. Taloudellisen tilanteen kartoittamisen pohjaksi tarvitaan toimeentulotukipäätös (myönteinen/kielteinen) tai tiliote, josta näkyy kuukauden tulo- ja menotiedot. Vastaanottokäynnin jälkeen asiakkaan on mahdollista saada ruokajakokortti, joka oikeuttaa useampaan ruokakassin hakukertaan Kalajoen seurakuntakodilta. Huom! ruokajakokortti EI ole ostokortti kauppaan, vaan sillä saa ruokakassin seurakunnan ruokajaosta. Ilman asianmukaisia tositteita ruokakassin voi saada vain kerran vuodessa.

Yhteiskunnallisten tukien hakemisessa auttavat myös kaupungin sosiaalityöntekijät ja palveluohjaajat. 

Tulevat ruokakassien jakopäivät 

Kalajoen seurakuntakoti, Seurakuntatie 1:  ke 12.6., ke 24.7., ke 21.8., ke 25.9., ke 16.10. ja ke 20.11. kello 12-16

Himangan seurakuntakoti, Huhdantie 13: to 13.6., to 25.7., to 22.8., to 26.9., to 17.10. ja to 21.11. kello 11-14

Rautio: ota yhteyttä tarvittaessa Heliin p. 044-7229023

Diakoniatyöntekijät tavoitat arkisin ma-pe 

Heli Heikkilä p. 044 722 9023 heli.j.heikkila@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Ulla Ketonen p. 044 722 9006 ulla.ketonen@evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Jaana Vähäkangas p. 044-7229026 jaana.vahakangas@evl.fi


Keskusteluapua tarjoaa myös Kirkon palveleva puhelin päivittäin klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80Linkki avautuu uudessa välilehdessä.
Palvelevan puhelimen yhteydessä toimii myös palveleva netti, palveleva chat ja palveleva kirje. Lisätietoja löydät osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fi

Kerhomuotoista toimintaa järjestetään mm. ikäihmisille (Ystäväkerho Kalajoella, Varttuneen väen kerho Rautiossa ja eläkeläisten kerho Himangalla) ja erityisryhmille (Hyvänmielenkahvit mielenterveyskuntoutujille Kalajoella ja kehitysvammaisten kerho Himangalla).