Uutislistaukseen

Metsäpalon vakuutuskorvaus nosti Kalajoen seurakunnan ylijäämää Raution kirkon peruskorjauksen suunnitelmat ja tarjouspyynnöt on tarkoitus saada valmiiksi tämän vuoden aikana.

Metsäpalon vakuutuskorvaus nosti Kalajoen seurakunnan ylijäämää

22.3.2022 10.14

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen ja jätti sen tilintarkastajien tarkistettavaksi ja kirkkovaltuuston vahvistettavaksi. Tilikauden 994.504 euron tulosta kasvattivat kertaluontoiset erät: Raution metsäpalosta saatu vakuutuskorvaus 402.000 ja palaneen metsän suojelukorvaus 62.000 euroa.

Kirkkoherra Kari Lauri toteaa, että talous on tasapainossa, seurakunnan maksuvalmius on hyvä ja kasvavien tuulivoimatulojen seurauksena pystymme kaikella todennäköisyydellä laskemaan kirkollisveroprosenttia, ehkäpä jo ensi vuodelle. ”Edessä on toki Raution kirkon peruskorjaus vuoden 2024 aikana, joka on sekin mittava. Rakennusten ohella nyt on aika suunnata tulevaan ja uusiin toimintamahdollisuuksiin. Aika muuttuu ja tavat toimia muuttuvat, silti seurakunnan tehtävä säilyy samana ajasta toiseen.”

Investointeihin käytettiin vuoden aikana 521.389 euroa ja niihin saatiin myös rahoitusta kirkkohallitukselta. Kalajoen kirkon peruskorjaus saatettiin loppuun, Raution kirkon ja seurakuntakodin lämmitys muutettiin maalämpöön ja Himangan seurakuntakodin ilmastointi uusittiin. Lisäksi maalautettiin Himangan kirkon lattia ja penkit.

Hautainhoitorahaston tilinpäätös on seurakunnan tilinpäätöksen liitteenä. Hoidettavana oli tilivuonna 598 hoitohautaa, joista uusia oli 286.

Lahjoitus Ukrainan pakolaisten auttamiseen

Kalajoen seurakunta lahjoittaa kirkkoneuvoston päätöksellä 10.000 euroa Ukrainan pakolaisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Emma Räihälä palkattiin hoitamaan Himangan kappeliseurakuntaan sijoitettua kanttorin virkaa viransijaisena 1.9.2022 – 31.5.2023 välisenä aikana. Kirkkoneuvosto hyväksyi Kalajoen seurakunnan valmiussuunnitelman päivityksen, työsuojelun toimintaohjelman liitteineen sekä ohjeistuksen koskien harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita.

Kirkkoneuvosto valitsi Raution kirkon peruskorjauksen rakennustoimikuntaan Timo Keskisipilän, Hannu Niemelän, Esa Rahjan, Paavo Soukan, Kari Laurin ja Riika Nevanperän. Kirkkoneuvosto vastuutti rakennustoimikunnan viemään suunnittelun ja siihen liittyvät tarjouspyynnöt käsittelyineen eteenpäin niin, että vuoden 2022 loppuun mennessä seurakunta voi hakea kirkkohallitukselta rakennusavustusta.