Juha Alakastari Kalajoen seurakuntamestariksi

4.9.2018 10.31

Juha Alakastari Kalajoen seurakuntamestariksi Juha Alakastari

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Tuomas Savelan eron seurakuntamestarin virasta 1.10.2018 alkaen. Kirkkoneuvosto muutti seurakuntamestarin viran toimeksi ja siirsi sitä hoitamaan Juha Alakastarin, joka on hoitanut tehtävää 1.4.2017 alkaen.

Kirkollisveron tuloveroprosentiksi kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle edelleen 1,75 %. Toimintamäärärahat säilytetään tämän vuoden tasolla. Tiukalla linjalla pyritään varautumaan mahdollisimman hyvin vuosina 2019 ja 2020 toteutettavaan Kalajoen kirkon peruskorjaukseen.

Raution kirkossa pidettävät jumalanpalvelukset alkavat lokakuun alusta pääsääntöisesti klo 13. Näin jumalanpalvelukset voitaisiin valmistella ja toimittaa rauhassa. Juhlapyhinä ja herätysliikkeiden kirkkopyhinä jumalanpalvelukset alkavat erikseen sovittavina aikoina.

Kirkkoherra ja talouspäällikkö tekevät jatkossa yhden työpäivän kuukaudessa Himangalla. Lehdessä ilmoitetaan päivä ja annetaan työntekijöiden lisäksi seurakuntalaisille tapaamismahdollisuus. Kirkkoneuvosto myönsi kanttori Annika Kutsille sivutoimiluvan musiikinopetukseen Kannuksen kansalaisopistossa. Kirkkoneuvosto päätti asennuttaa Vuorenkallion kappeliin ilmalämpöpumpun tai kaksi. Pumpuilla saadaan hoidettua kappelin lämmitys ja viilennys tarpeen mukaan. Rautiossa toimiva vapaaehtoisten ylläpitämä Juttutupa siirtyy vuokralle Osuuspankin kiinteistöön.