Kalajoen kirkkoneuvosto valitsi jäsenet toimikuntiin

31.1.2019 12.19

Kalajoen kirkkoneuvosto valitsi jäsenet toimikuntiin Kalajoelle haettavan kappalaisen erityisvastuualueeksi tulee diakoniatyö ja Raution kappeliseurakunta (Kuva: Eveliina Pylväs)

Kalajoen seurakunnan uusi kirkkoneuvosto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan neuvoston alaisuudessa toimivien toimikuntien jäsenet vuosille 2019-2022. Toimikunnat valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Työntekijät toimivat kokouksissa esittelijöinä ja jäseninä.   Toimikuntien muistiot annetaan tiedoksi kirkkoneuvostolle.

Rakennustoimikunta: Aarne Nikula, Paavo Soukka, Hannu Niemelä, Jouni Vuollet, Esa Rahja, Markus Pahkala, Paavo Tiinanen, Rauli Junttila, talouspäällikkö Riika Nevanperä ja khra Kari Lauri.

Aikuis- ja perhetyön toimikunta: Sanna ja Ville Peltola, Kauko ja Elina Erkkilä, Annika ja Harri Heikkilä, Marjukka Kalliokoski, Hilkka Leppävuori-Jaakola, kappalainen Suvi Lehtimäki.

Jumalanpalvelus- ja musiikkityön toimikunta: Esa Rahja, Johannes Nikula, Kauko Erkkilä, Soili Autio, Helena Polet, Kaisu Ala-Pöntiö, Olli Ainali, Marja Saksholm, Anita Ohtamaa, Sirkka Piippo, Heikki Saukko, kanttorit Heidi Huhtala, Annukka Palola, Annika Kuntsi sekä khra Kari Lauri.

Lapsityön toimikunta: Mari Mäkelä, Päivi Harmaala, Kaisu Polet, Riikka Ylitalo, Katja Juola, Juuli Leppikorpi, vast. lastenohjaaja Elisa Kärjä.

Nuorisotyön toimikunta, koko seurakunta: Fanny Kero, Katri Harmaala, Juho Oivo, Visa Taari, Anneli Vähäkangas, nuorisotyönohjaajat Annika Lähteenmäki, Tanja Vähäoja ja Maria Paananen.

Diakoniatyön toimikunta Kalajoki alue: Päivi Valikainen, Marja Ojala, Ulla Alajoki, Riitta Tilvis, Maritta Ijäs, Leena Nikula, Johanna Annala, Pirkko Siipola, Kaisa Rahja sekä diakonissa Ulla Ketonen.

Lähetystyö, Kalajoen alue: Juha Siermala, Juha Nivala, Margit Latukka, Sinikka Korhonen, Paula Nikula, Kaarina Siipo, Götha Peltola, Juha Heikkilä, lähetyssihteeri Anna-Maija Pahkala.

Myyjäistoimikunta, Kalajoen alue: Tuulikki Ainali, Ulla Alajoki, Seija Kamunen, Sirkka Ryyti, Elsi Siipola, Riitta Tilvis, Marja-Leena Rahja.

Kirkkoneuvoston edustajiksi Himangan kappelineuvoston kokouksiin valittiin Paavo Tiinanen ja Raution kappelineuvostoon Hannu Niemelä.

Kirkkoneuvosto esittää Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille kappalaisen viran auki julistamista mahdollisimman pian Jukka Kesolan siirryttyä Ylivieskan seurakuntaan. Viran tehtävänä on yleinen seurakuntatyö ja erityisinä vastuualueina diakoniatyö ja Raution kappeliseurakunta.

Kirkkoneuvosto hyväksyi Heli Heikkilän palkkaamisen diakoniatyöhön yhdeksi päiväksi viikossa tämän vuoden helmi-toukokuun ajan.

Vuonna 2019 toteutettava Kalajoen kirkon korjausten II vaihe käsittää Museoviraston lausunnon mukaisesti olennaisia muutoksia, joita Kalajoen seurakunta esittää kirkkohallituksen vahvistettaviksi. Muutokset käsittävät kirkon painovoimaisen ilmanvaihdon korjaamiseen sekä kirkon runkohuoneen ullakon tuuletuksen toteutukseen liittyvien, uuteen kuparipeltikatteeseen integroituvien poistoilmapiippujen rakentamisen kirkon runkohuoneen vesikatolle sekä sivulehterien porrashuoneiden vesikatoille sijoitettavien, vaippapellitettävien viemärin tuuletusputkien toteutuksen. Lisäksi kirkkomaan aidan pohjoisportin kulkuaukon leventämisen siten, että paloauton on jatkossa mahdollista ajaa kirkkotarhaan. Muutoksessa pohjoisportin sisemmät pilarit siirretään kirkkotarhan eteläisen sisäänkäynnin pilareiksi. Kirkkoneuvosto päätti esittää muutokset kirkkovaltuustolle ja tuomiokapitulin lausunnon jälkeen kirkkohallituksen vahvistettavaksi.