Jarkko Kuusisto Kalajoen kappalaiseksi

5.4.2019 19.52

Kalajoen seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi avoimena olleeseen kappalaisen virkaan kirkkoneuvoston esittämän Jarkko Kuusiston Torniosta. Kuusisto on kotoisin Himangalta. Esko Sillankorva esitti Olli Lohen valitsemista. Suljetussa lippuäänestyksessä Kuusisto sai 20 ääntä ja Lohi 3 ääntä. Valinta on ehdollinen, kunnes valittu esittää hyväksyttävän rikosrekisteriotteen ja lääkärintodistuksen. Tämän virkavaalin kirkkoherra vahvistaa kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaisesti viranhaltijapäätöksellä, joka annetaan tiedoksi Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille ja kirkkoneuvostolle. Kappalaisen virkaa haki yhteensä neljä hakijaa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi kirkkolain tarkoittamat, vuonna 2019 toteutettavat Kalajoen kirkon II-vaiheeseen sisältyvät olennaiset muutokset. Päätös lähetetään Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin lausuntoa varten ja kirkkohallitukseen lopullista hyväksymistä varten. Muutokset käsittävät kirkon painovoimaisen ilmanvaihdon korjaamiseen sekä kirkon runkohuoneen ullakon tuuletuksen toteutukseen liittyvien, uuteen kuparipeltikatteeseen integroituvien poistoilmapiippujen rakentamisen kirkon runkohuoneen vesikatolle sekä sivulehterien porrashuoneiden vesikatoille sijoitettavien, vaippapellitettävien viemärin tuuletusputkien toteutuksen. Lisäksi vielä kirkkomaan aidan pohjoisportin kulkuaukon leventämisen siten, että paloauton on jatkossa mahdollista ajaa kirkkotarhaan. Muutoksessa pohjoisportin sisemmät pilarit siirretään kirkkotarhan eteläisen sisäänkäynnin pilareiksi.

Kalajoen rovastikunnan yhteistyön johtokuntaan kirkkovaltuusto valitsi seurakunnan edustajaksi kirkkoherran ja varalle talouspäällikön.