Lähetysviikonvaihteen terveisiä Kalajoen seurakunnasta

2.12.2019 10.10

Lähetysviikonvaihteen terveisiä Kalajoen seurakunnasta Mikko Pyhtilä sai puheenvuorossaan juhlaväen pohtimaan vieruskaverinkin kanssa lähetystön ydinasioita.

Vuosi 2019 on ollut Suomen Lähetysseuran juhlavuosi. 160 vuotiasta kirkkomme lähetysjärjestöä on juhlittu monin eri tavoin teemalla Toivoa syrjityille. Kalajoen seurakunnassa järjestettiin marraskuun lopulla juhlakonsertti, jossa esiintyi Suomen Lähetysseuran musiikkiryhmä Amani ja kalajokinen Fermaattikuoro Emma Räihälän johdolla. Mikko Pyhtilä sai puheenvuorossaan juhlaväen pohtimaan vieruskaverinkin kanssa lähetystön ydinasioita. Suomen Lähetysseuran Suvimarja Rannankari-Norjanen käsitteli puheessaan muun muassa sitä, mikä ei ole muuttunut 160 vuoden aikana, kumppanuus kolmessa merkityksessä. Ensiksi kumppanuus Jumalan ja ihmisen välillä. Jumala antoi meille tehtävän mennä ja julistaa evankeliumi kaikille kansoille. Toinen kumppanuus koskee kumppanuutta Lähetysseuran ja paikallisen kirkon ja sinne lähetetyn lähetin kanssa. Kolmas tärkeä kumppani Suomen Lähetysseuralle ja kaikille lähetysjärjestöille on lähettävä seurakunta täällä Suomessa. Seurakuntalaisten vapaaehtoistyö on merkittävä osa tätä kumppanuutta.

Juhlan juontajana toimi seurakuntapastori Aino Luhtasela. Mukana juhlassa oli Suomen Lähetysseuran lähettejä Kalajoen rovastikunnan seurakunnista vuosien varrelta. Nuorten illan osanottajat toivat rentoutta ja mukavaa säpinää illan juhlatunnelmaan.

Kalajoen seurakunnan nimikkolähetti Mikko Pyhtilä toi Tansanian ja toivon terveisiä seurakuntamme lähetysviikonvaihteen aikana myös lukiolaisille, siipijengiläisille, riparilaisille, työntekijöille ja koko seurakunnalle sunnuntain messun saarnassa ja kirkkokahvien lähetystilanteessa.

Anna-Maija Pahkala