Uutislistaukseen

Suviseurat ja Herättäjäjuhlat tänä kesänä etänä

Suviseurat ja Herättäjäjuhlat tänä kesänä etänä

17.6.2020 15.54

Tälle kesälle suunnitellut Kauhavan herättäjäjuhlat on jouduttu turvallisuussyistä siirtämään vuoteen 2021. Niiden sijaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna toteutetaan Körttiradion kautta 2.-5.7. etäherättäjäjuhlat osoitteessa www.herattajajuhlat.fi.

Etäherättäjäjuhlien ohjelma noudattelee tavallisten herättäjäjuhlien totuttua ohjelmaa seuroineen ja konsertteineen. Osa seuroista tallennetaan varta vasten etäjuhlia varten äänenä tai äänenä ja kuvana ja osa on aarteita Herättäjä-Yhdistyksen äänitearkistosta.

Etäherättäjäjuhlien tunnukseksi on valittu sitaatti "Suojassas suo mun olla". Se on ote samasta Siionin virrestä 227 kuin Kauhavan juhlien tunnus "Siipeis suojaan". Anna-Maija Ylinen on tehnyt etäjuhlille logon, jossa ovat Kauhavan juhlalogosta tutut sydämet.

Kesäseuraradio myös radiotaajuuksilla

Kesäseuraradio on pääasiassa vapaaehtoisten ylläpitämä Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen valtakunnallinen radiokanava. Radion päätarkoitus on lähettää vanhoillislestadiolaisuuden suuret kesäseurat eli Suviseurat ja opistoseurat Jämsästä, Ranualta ja Reisjärveltä.

Kesäseuraradio on avannut FM-radiolähetyksen 17.6. Ohjelma jatkuu 3.8. saakka. SRK:n radiolähetys on kuultavissa vuorokauden ympäri myös nettiradiossa osoitteessa kesaseuraradio.fi. Sieltä löytyvät myös ohjelmasisällöt ja taajuudet. Kesäseuraradio on kuultavissa radiotaajuuksilla: Haapavesi 90,8 MHz, Raahe 96,6 MHz ja Sievi 106,8 MHz.

Radioseuroina ja videolähetyksinä lähetettävät Suviseurat alkavat keskiviikkona 24.6. klo 8. Kesäseuraradion tärkeintä ohjelmasisältöä ovat seurapuheet, virret ja laulut. Viikonloppuihin ajoittuvien seurojen välipäivinä lähetetään hengellistä musiikkia, ohjelmauusintoja, iltahartauksia sekä saarnatallenteita. Juonnetun lähetyksen ollessa tauolla kanava lähettää hengellistä musiikkia.