Uutislistaukseen

Katja Pudas Kalajoen seurakunnan nuorisotyönohjaajaksi Himangan kirkon penkit ja lattia maalataan tammi-helmikuun aikana (kuva Jussi Leppälä)

Katja Pudas Kalajoen seurakunnan nuorisotyönohjaajaksi

18.12.2020 11.28

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi yksimielisesti Katja Pudaksen seurakunnan nuorisotyönohjaajan virkaan 1.1.2021 alkaen. Pudas on hoitanut tehtävää viransijaisena yli vuoden ajan. Hakijoita oli kaikkiaan seitsemän. Himangan kappeliseurakunnan määräaikainen nuorisotyönohjaajan virka päätettiin laittaa uudelleen haettavaksi toukokuussa 2021. Kanttori Annukka Palolalle neuvosto myönsi opintovapaata 31.5.2021 saakka.

Kirkkoneuvosto valitsi Himangan kirkon penkkien ja lattian maalausurakoitsijaksi tarjousten perusteella Ratora Oy:n. Työt aloitetaan jo tammikuussa. Kirkkoherra Kari Lauri kertoo, että Himangan kirkko on poissa käytöstä 11.1. alkaen aina helmikuun loppuun saakka.   Kirkon penkit ensin puhdistetaan, hiotaan ja sen jälkeen maalataan kolmeen eri kertaan. Myös kirkon lattia saa uuden maalin. Nämä vaiheet vievät aikaa noin 1,5 kuukautta, koska maalipinnan täytyy myös kuivua kunnolla. Tämän johdosta jumalanpalvelukset siirtyvät Himangan seurakuntakodille, jos niitä pystytään pitämään läsnä olevan seurakunnan kanssa. Hautaukset siirtyvät suoraan haudalla toimitettavaksi. Kasteet suoritetaan seurakuntakodilla sunnuntaisin tai vaihtoehtoisesti myös lauantaina esim. seuratuvilla. Koronan johdosta kotikasteita ei suoriteta koko kevään aikana. Kirkkoherra Lauri toivoo ymmärrystä seurakuntalaisilta.
- Tämän maalausurakan jälkeen Himangalla on entistä kauniimpi ja kotoisampi kirkko.

Raution kirkon lämmityskanavien eristys on todettu puutteelliseksi ja ne päätettiin uusia Keskisipilät Oy:n tarjouksen mukaisesti. Raution kirkon ja seurakuntakodin lämmityksen muuttamiseksi maalämpöön –investoinnin suunnittelusta hyväksyttiin 15.000 euron lisätalousarvio kuluvalle vuodelle.